У Генштабі Міноборни розповіли, де та яку техніку РФ розмістила на Донбасі
У Генштабі Міноборни розповіли, де та яку техніку РФ розмістила на Донбасі

У Генштабі Міноборни розповіли, де та яку техніку РФ розмістила на Донбасі

Росія стягнула понад 100 одиниць техніки в ОРДЛО /фото REUTERS

Російські окупаційні війська розмістили на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей за добу 20 січня 101 одиницю військової техніки. Озброєння розміщене з порушенням Мінських домовленостей.

Про це повідомили в Генштабі Міноборони у Facebook.

Відзначається, що в зоні дії окупаційного "1 армійського корпусу" бойовиків "ДНР" всього розмітили 13 одиниць озброєння та військової техніки:

  • у районі Бойківського – (67 км від лінії зіткнення) - один танк невстановленого типу;
  • у районі Терново – (57 км від лінії зіткнення) - 10 танків невстановленого типу;
  • у районі Бойківського (67 км від лінії зіткнення) – дві одиниці ББМ.

При цьому в зоні дій "2 Армійського корпусу" бойовиків "ЛНР" всього розмістили 88 одиниць озброєння і військової техніки:

  • у районі Берегове (23 км від лінії зіткнення) - один міномет;
  • у районі населеного пункту Мирне (28 км від лінії зіткнення) – 14 танки невстановленого типу; 10 самохідних гаубиць; 12 одиниць артилерії невстановленого типу, а також 51 одиниця ББМ.

Ризик вторгнення Росії в Україну: що відомо

У листопаді 2021 року агентство Bloomberg опублікувало статтю, де йшлося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. Зазначалося, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані переміщенням російських військ у бік кордону України.

17 грудня МЗС РФ оприлюднило проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки" і проект Угоди про заходи щодо забезпечення безпеки Росії і держав-членів НАТО. Зокрема, Росія запропонувала НАТО відмовитися від прийняття України в Альянс, а також "від будь-якої військової діяльності на території України", пропонувала США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни в НАТО.

У Брюсселі 12 січня 2022 року відбулося засідання Ради НАТО-Росія, на якому обговорювалися питання безпеки в Європі.

Після засідання країни-члени НАТО закликали РФ негайно зменшити напругу в України і утриматися від агресивного розміщення військ, а також закликали вивести війська з України, зокрема, з Криму.

Країни-члени НАТО підтвердили політику "відкритих дверей" щодо прийняття нових членів і заявили, що не відмовляться від розміщення військ на східних рубежах Альянсу.

20 грудня оприлюднили нові знімки супутників компанії Maxar Technologies, на яких зафіксована російська військова техніка на кількох полігонах поблизу України. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Знищення "Градами": ЗСУ провели видовищні навчання на Херсонщині (фото, Відео)
  • У ТКГ пояснили, чому Путін не визнає "ЛДНР"
  • В ОП пояснили, чому Росія "бомбить" Україну
Теги по теме
Россия российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом