19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ВАКС сьогодні обере запобіжний захід нардепу Кузьміних
ВАКС сьогодні обере запобіжний захід нардепу Кузьміних

ВАКС сьогодні обере запобіжний захід нардепу Кузьміних

ВАКС сьогодні обере запобіжний захід нардепу Кузьміних /фото УНІАН, Олександр Синиця

Вищий антикорупційний суд сьогодні обиратиме запобіжний захід підозрюваному у хабарництві народному депутату від "Слуги народу" Сергію Кузьміних.

Як кореспонденту УНІАН повідомили Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, є судова ухвала про розшук та затримання Кузьміних з метою доправлення до ВАКС, і депутата уже доставили до суду.

Водночас у прес-службі ВАКС стверджують, що наразі Кузьміних ще не доставили.Засідання мало розпочатися о 15:00. Згідно з останньою інформацією адвокатів Кузьміних, засідання перенесено на 16:00. У фойє будівлі суду зібралися журналісти.

Прокурор САП Віталій Корзун розповів кореспонденту УНІАН, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд взяти народного депутата під варту з альтернативою застави в розмірі 49,6 тисяч гривень. 

Він пояснив, що такий досить низький розмір застави пояснюється тим, що нардепу інкримінують ч. 2 ст. 369 Кримінального кодексу – зловживання впливом.

Це вважається нетяжким злочином, і максимальний розмір застави по такому злочину не може перевищувати вищезгадану суму.

Корзун додав, що Кузьміних підозрюють у тому, що він вплинув на рішення тендерного комітету, і тому його діяння кваліфікуються саме зловживання впливом.

Справа нардепа Сергія Кузьміних

Як повідомляв УНІАН, 28 січня правоохоронці викрили Кузьміних на одержанні хабаря у 558 тис. грн. За даними слідства, депутат отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

31 січня генпрокурор підписала повідомлення про підозру Кузьміних за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

3 лютого НАБУ оголосило його в розшук. У бюро зазначали, що таке рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів.

Адвокат Кузьміних заявила, що той перебуває у лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • "Слуги" ініціюють позачергове засідання Ради й кличуть на нього силовиків
  • Кузьміних просить тимчасово виключити його зі "Слуги народу" з можливістю повернення
  • НАБУ опублікувало оперативне відео у справі депутата Кузьміних
Теги по теме
Слуга народу взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом