Несмотря на войну: Украина продолжит обслуживать свой государственный долг
Несмотря на войну: Украина продолжит обслуживать свой государственный долг

Несмотря на войну: Украина продолжит обслуживать свой государственный долг

У понеділок, 21 березня, уповноважений з питань управління держборгом Юрій Буца повідомив, що попри війну Україна продовжить обслуговувати державний борг.

Він також закликав бізнес розірвати усі економічні зв’язки із Росією.

– Навіть у цих екстремальних умовах Україна повністю готова обслуговувати свій борг і у національній, і у жорсткій валюті, – цитують Буца у International Financing Review.

Він додав, що 1 березня Україна виплатила $292 млн за купонами із виплатою у вересні 2022 року на знак обіцянки уряду виконувати зобов’язання.

– Ми не плануємо жодної реструктуризації боргу. Нам потрібен стабільний і постійний доступ і до пільгового, і до комерційного фінансування, і будь-яка реструктуризація може серйозно його порушити, – вважає він.

Уповноважений повідомив, що кошти $688 млн, залучені від трьох раундів розміщення військових облігацій, дозволили профінансувати погашення держборгу.

– Ми працюємо з усіма країнами G7, щоб забезпечити додаткове фінансування, а також вдячні всім європейським країнам, які вже надали нам грантове фінансування. Я маю сказати: з огляду на збільшення бюджетного розриву, щоб не зіткнутися з проблемами стійкості боргу після того, як ми виграємо війну, нам потрібно сконцентруватися, щоб максимізувати грантове фінансування більшою мірою, – резюмував Буца.

Читайте
Вибухи у Києві та витік аміаку на Сумщині: що відбувається на 26-у добу війни в Україні (онлайн)
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны