Санду назвала угрупування невизнаного Придністров’я відповідальними за вибухи
Санду назвала угрупування невизнаного Придністров’я відповідальними за вибухи

Санду назвала угрупування невизнаного Придністров’я відповідальними за вибухи

Президент Молдови Мая Санду виступила на брифінгу для преси після засідання Ради безпеки країни після серії вибухів у сепаратистському Придністровському регіоні, який підтримує Російська Федерація.

Санду засудила будь-які спроби зруйнувати мир в її країні і сказала, що Молдова вживе всіх заходів для запобігання ескалації.

Вона назвала останні інциденти спробою ескалації напруженості, а відповідальними за атаки назвала провоєнні угруповання в Придністровському регіоні. За її словами, влада Молдови не блокуватиме Придністров’я, а виступає за мирне врегулювання ситуації.

— Ситуація в сепаратистському регіоні складна і напружена, але Молдова залишається відкритою для переговорів для мирного вирішення проблем, – зазначила Санду.

Президент Молдови заявила, що не планує наразі спілкуватися з Кремлем.

Читайте
Росія натякає Молдові, щоб чекала "гостей": Подоляк про ситуацію у Придністров'ї

Організація з безпеки і співробітництва (ОБСЄ) у Молдові написала у Twitter, що “засуджує всі спроби дестабілізувати ситуацію в Придністров’ї та його буферній зоні”.

Related video

Зранку 26 квітня у придністровському селищі Маяк прогриміли вибухи. За попередніми даними, підірвано дві вишки зв’язку. Після 11.00 президент Молдови Мая Санду скликала засідання Радбезу через ситуацію, що склалася в окупованому Придністров’ї.

Читайте
Вибухи у невизнаному Придністров'ї та скасований парад на 9 травня: яка ситуація у Молдові

Фото: сайт президента Молдови

Теги по теме
Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом