5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З початку квітня кількість переселенців в Україні збільшилася на 600 тис. людей – МОМ
З початку квітня кількість переселенців в Україні збільшилася на 600 тис. людей – МОМ

З початку квітня кількість переселенців в Україні збільшилася на 600 тис. людей – МОМ

За перші 17 днів квітня майже 600 тис. людей стали внутрішньо переміщеними особами на території України, тому загальна кількість ВПО після початку повномасштабного вторгнення РФ становить близько 17% населення.

За даними звіту Міжнародної організації з міграції, у порівнянні з 16 березня кількість переміщених громадян України збільшилося на 19%, а з 1 квітня – на 8%.

Найбільше внутрішніх переселенців із Харківщини (21%), столиці, (19%), Київської (18%), Донецької (15%) та Луганської (5%) областей. Водночас за макрорегіонами відносна більшість переселенців – зі сходу України (близько 45%).

У дослідженні МОМ йдеться, що близько 60% внутрішньо переміщених осіб – це дівчата та жінки. Водночас 61% переселенців розповіли, що повномасштабна війна розлучила їх з близькими та рідними людьми.

Станом на 17 квітня, приблизно 4,9 млн українців поїхали за кордон, а 1,3 млн громадян говорять про виїзд зі своїх домівок через повномасштабну війну. Ще 38% осіб вважають, що немає перешкод для виїзду, 9% людей впевнені, що їхати кудись зараз небезпечно.

Ще 9% людей не мають грошей, щоб їхати в більш безпечне місце, а 6% людей не хочуть залишати своїх близьких одних, ще 1% мирних жителів мають проблеми зі здоров’ям або інвалідність, через що не можуть виїхати з небезпечних регіонів.

Related video

Приблизно 2,8 млн громадян України, які поїхали зі своєї домівки після початку війни, вже повернулися до своїх осель. Близько 73% людей, які приїхати додому, не хочуть залишати своє житло у майбутньому.

Читайте
ЗСУ збили ворожу ракету та російський гелікоптер Ка-52 вартістю $16 млн
Теги по теме
Война на Донбассе
Источник материала
Поделиться сюжетом