12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Знайти роботу стало простіше: на Закарпатті запустили спеціальний чат-бот
Знайти роботу стало простіше: на Закарпатті запустили спеціальний чат-бот

Знайти роботу стало простіше: на Закарпатті запустили спеціальний чат-бот

На Закарпатті розробили спеціальний чат-бот для місцевих підприємців і переселенців. Тепер  знайти роботу та працівників тут буде легше.

Завдяки чат-боту @RobotaVZakarpattiBot можна оперативно отримати необхідну інформацію, не виходячи з дому. І не звертаючись до різних установ та організацій. Ця інтерактивна система з пошуку роботи та кваліфікованих працівників серед внутрішніх переселенців розвантажить центри занятості та органи місцевого самоврядування.

– На Закарпатті нині перебуває понад 400 тисяч внутрішніх переселенців. Спеціалісти Закарпатської ОВА розробили чат-бот для накопичення, систематизації та аналізу даних про потенційних роботодавців і працівників із числа переміщених осіб, котрі прибули  у наш регіон з областей, де тривають бойові дії. Цей новий підхід допоможе знайти людям роботу, а підприємствам – співробітників, – пояснює голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

У користуванні чат-бот дуже простий. Він одразу ідентифікує особу за номером телефону та електронною адресою. Інформація, отримана завдяки роботі чат-боту, потраплятиме до центру зайнятості. Там і відбуватиметься підбір вакансій.

Шукачу роботи треба надати дані про сферу, в якій шукає вакансію, своє прізвище та ім’я, контакти, вказати досвід роботи, стаж та написати резюме. Схожу інформацію надсилає і роботодавець. Вказує назву компанії, місце реєстрації, прізвище і контакти представника та вид діяльності.

– Закарпаття повинно бути потужним економічним тилом, щоб підтримувати економіку країни. Тому я закликаю скористатися чат-ботом і інших наших краян. Якщо ви шукаєте роботу чи працівника – переходьте у чат-бот, – додає Віктор Микита.

Наразі на обліку у закарпатських центрах зайнятості перебуває понад 4 200 осіб.

Читайте
Через війну, яку розв'язала Росія, майже 5 млн людей в Україні втратили роботу - ООН

Фото: Закарпатська ОВА

Зараз дивляться
Теги по теме
Закарпатье
Источник материала
Поделиться сюжетом