Розвідка вважає, що дії України обмежили діяльність флоту росії у Чорному морі
Розвідка вважає, що дії України обмежили діяльність флоту росії у Чорному морі

Розвідка вважає, що дії України обмежили діяльність флоту росії у Чорному морі

КИЇВ. 24 травня. УНН. Дії українських військових обмежили діяльність російського флоту у Чорному морі. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, пише УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

Цитата

"Вони стали обережними, але їхнє корабельне угруповання на сьогодні, на жаль, забезпечує повний контроль Азовського моря, і це зрозуміло, разом з Керченською протокою, і вони зараз блокують наші порти на Чорному морі. Мета одна: це нанесення нам шкоди в економічному плані, для того щоб не допустити функціонування портів як економічних зон. Не допустити руху товарів, як на території України так і з території наших портів, і підтримання готовності для застосування найбільших десантних кораблів, інших кораблів у разі проведення морської десантної операції. Але знову ж таки скажу – наші дії змусили їх обмежити діяльність Чорноморського флоту росії на сьогоднішньому етапі", – сказав Скібіцький.

Додамо

Під загрозою ракетних ударів з Чорного моря Україну тримають два ворожі ракетні кораблі, також підтверджено присутність десантних кораблів супротивника, повідомили в оперативному командуванні "Південь" 24 травня.

При цьому в командуванні вказують, що ситуація на Одещині і, зокрема, у прикордонні – під контролем сил оборони.

Теги по теме
Украина Россия Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом