Зима навіть не почалася: в Карпатах врятували туристів, яких зненацька заскочив перший сніг
Зима навіть не почалася: в Карпатах врятували туристів, яких зненацька заскочив перший сніг

Зима навіть не почалася: в Карпатах врятували туристів, яких зненацька заскочив перший сніг

В Карпатах врятували двох туристів / фото facebook.com/dsns.if

У Карпатах, де наприкінці минулого тижня випав перший сніг, рятувальникам довелося рятувати двох туристів з Києва, які не змогли самостійно спуститися з гір через негоду.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області на офіційній сторінці у Facebook.

"19 вересня до чергового Спеціальної пошуково-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС в Івано-Франківській області поступило повідомлення від 22-річного туриста, жителя міста Київ, про те, що він разом дівчиною, 2002 р.н., жителькою м. Київ, рухаються Чорногірським хребтом від озера Бребенескул Закарпатської області в напрямку до гори Дземброня (на межі Закарпатської та Івано-Франківської області), не можуть самостійно продовжити рух та потребують допомоги рятувальників, у зв’язку з складними погодними умовами, а саме – сильний вітер, обмежена видимість, низька температура", – йдеться у повідомленні.

Відео дня
В Карпатах врятували двох туристів / фото facebook.com/dsns.if

Зазначається, що туристи здійснювали прохід Чорногірським хребтом від урочища Заросляк до села Дземброня, через гори Шпиці, озеро Несамовите, озеро Бербенескул, гори Гутин Томнатик та Менчул.

Читайте також:
Відновлення сил в Карпатах: найкращі пішохідні маршрути у Славському
Найвища точка в Яремче: який вид відкривається з гори Маковиця сьогодні (фото)
В Держтуризму перелічили правила безпеки подорожей під час війни
Застряглий в горах турист допоміг рятувальникам знайти його, написавши ім'я на снігу

Рятувальники пошуково-рятувального відділення Явірник, що базується на горі Піп Іван, знайшли постраждалих та після проведення заходів з обігріву супроводили до озера Бребенескул Закарпатської області, де зустрілись з закарпатськими рятувальниками та спільно з постраждалими на снігоболотоході "БОГУН" продовжили слідування на зустріч автомобілю швидкої медичної допомоги. В селі Богдан Закарпатської області рятувальники передали постраждалих медикам. Від подальшої госпіталізації туристи відмовилися.

Як повідомляв УНІАН, щороку в Українських Карпатах, попри попередження рятувальників, губляться, травмуються чи навіть гинуть чимало туристів. Серед головних причин – легковажність, нехтуванням заходами безпеки та переоцінка власних сил.

Минулого року в Українізапрацював мобільний застосунок "Порятунок в горах", розроблений для того, щоб спростити процес взаємодії з рятувальною службою під час виникнення надзвичайної ситуації в горах та зробити її більш ефективною.

Теги по теме
Карпаты
Источник материала
Поделиться сюжетом