США обіцяють Росії тяжкі санкції, якщо та вдасться до анексії
США обіцяють Росії тяжкі санкції, якщо та вдасться до анексії

США обіцяють Росії тяжкі санкції, якщо та вдасться до анексії

Сполучені Штати й інші країни-члени G7 у п’ятницю виступили зі спільною заявою, що ніколи не визнають претензій РФ на суверенні території України.

США разом з іншими країнами готові запровадити оперативні кроки, які призведуть до тяжких наслідків для економіки Росії, якщо вона почне реалізацію сценарію анексії окупованих територій України, де зараз проводяться псевдореферендуми.

З такою заявою виступила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, пише Укрінформ. 

«Ми готові покласти на Росію додаткові швидкі та важкі економічні наслідки – разом з нашими союзниками й партнерами – у відповідь на ці дії, якщо вони (росіяни – ред.) підуть далі щодо анексії», - заявила представниця адміністрації Байдена.

Вона нагадала, що Сполучені Штати й інші країни-члени G7 у п’ятницю виступили зі спільною заявою, що ніколи не визнають претензій РФ на суверенні території України, а також не визнаватимуть будь-яких результатів фейкових референдумів.

За її словами, президент Байден під час виступу в ООН цього тижня назвав ці псевдореферендуми зухвалим порушенням міжнародного права, а також нехтуванням принципів суверенітету й територіальної цілісності, які лежать в основі Статуту ООН.

«Ми продовжимо твердо стояти з народом України та забезпечувати їх «історичними» обсягами оборонної допомоги, щоби допомоги їм захищати свою територію, допомогти їм захищати свою свободу», - підкреслила речниця Білого дому.

Вона також прокоментувала ситуацію навколо кампанії мобілізації в Росії.

«Те, що ми бачимо в росії, особливо в плані протестів, а також, як росіяни тікають зі своєї країни, означає, що ця війна є непопулярною в народі», - зауважила Карін Жан-П’єр.

Вона також підкреслила, що нинішні дії Путіна слід розглядати як демонстрацію слабкості, а не сильної позиції його режиму, і це підтверджує реакція людей.

Нагадаємо, що зустрічі високого рівня у Нью-Йорку відбуваються на тлі чергової ескалації, спровокованої заявами Путіна про псевдореферендуми і мобілізацію. Це не завадило його міністру Лаврову таки приїхати до Нью-Йорка.

Читайте також:

  • "Війна йде не за планом Путіна": Столтенберг закликав членів НАТО посилити підтримку України
  • Побиття до непритомності і масові арешти: мобілізацію в Росії зустріли протестами і жорстким їхнім придушенням
  • Путін не назбирає 300 тисяч військових для війни в Україні - Жданов

"Просте прохання": Зеленський терміново звернувся до українців на окупованих територіях

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом