Деспотична мобілізація в Росії призведе до зростання недовіри до влади - ISW
Деспотична мобілізація в Росії призведе до зростання недовіри до влади - ISW

Деспотична мобілізація в Росії призведе до зростання недовіри до влади - ISW

Наміри російської влади провести мобілізацію навряд забезпечить появу в російській армії боєздатних та ефективних військових.

Однак натомість призведе до зростання недовіри до керівництва країни.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Деспотичний підхід Кремля до часткової мобілізації може успішно задовольнити внутрішню квоту щодо мобілізованого персоналу, але навряд чи призведе до появи ефективних солдатів та викликає значну негативну реакцію всередині країни", — йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що влада РФ вже порушила обіцянку мобілізовувати лише тих росіян, які мають досвід військової служби.

"Російська влада під надуманими приводами насильно вербує російських громадян для участі в бойових діях в Україні, порушуючи обіцянку Кремля набирати лише тих, хто має військовий досвід. Російська влада також демонстративно мобілізує персонал (наприклад, протестувальників), який вступить у війну в Україні із жахливим моральним духом", — додають вони.

Нагадаємо, 21 вересня під час ранкового звернення до народу президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію по всій країні. Під мобілізацію, згідно з заявою російського диктатора, потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід.

Вечері того ж дня стало відомо про обмін полоненими на території кількох країн: Польщі, Туреччини, Саудівської Аравії та на кордоні між Україною та РФ. 200 українських героїв обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука, а командирів "Азовсталі" - на 55 окупантів. 

Російська армія не витримала і посипалась: Зеленський звернувся до росіян та українців

Читайте також:

  • Російських полонених годують, як офіцерів ЗСУ: у Мін'юст розповіли про те, чим саме
  • Тотальна війна Путіна: які наслідки для Росії матимуть повна мобілізація та погрози ядерним знищенням
  • "Війна йде не за планом Путіна": Столтенберг закликав членів НАТО посилити підтримку України
Источник материала
Поделиться сюжетом