Причетних до звірств на Київщині може виявитись до 5 тисяч: як вони катували людей
Причетних до звірств на Київщині може виявитись до 5 тисяч: як вони катували людей

Причетних до звірств на Київщині може виявитись до 5 тисяч: як вони катували людей

До суду передані обвинувальні акти щодо ще однієї партії російських військовослужбовців, які знущались над жителями Бучі Київської області. Бійців оголошено в розшук.

Йдеться також про військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФу складі 35 загальновійськової армії. 

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора. 

"Розслідуванням встановлено, що під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року російські військові тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участі у бойових діях і не мали зброї. Вони не забезпечували утримуваних продуктами харчування та водою", – йдеться в заяві.

Як з'ясувалось, окупанти позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі клейкою стрічкою та ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їхньому напрямку.

"З метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, мирним мешканцям завдавали тілесні ушкодження. Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи особисті речі та побутову техніку. Обвинувачених оголошено у розшук", – поінформували в Офісі генпрокурора. 

У поліції Київської області в коментарі ТСН.ua повідомили, що вже встановлено та ідентифіковано 5 тис. російських військовослужбовців, які перебували на території регіону після повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, за даними військового експерта Олега Жданова, причетна до звірств у Бучі російська 64-та бригада втратила у війні понад 90% особового складу.

Читайте також:

  • Зав’язали очі, мучили і стратили: тіла двох закатованих чоловіків знайшли на Київщині (фото)
  • Міжнародна ізоляція, компенсації та спецтрибунал: Зеленський в ООН перелічив способи покарати Росію
  • Зеленський створив робочу групу, що працюватиме над спецтрибуналом щодо агресії Росії

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Під Києвом знайшли ще тіла закатованих рашистами цивільних

Источник материала
Поделиться сюжетом