ЗСУ на півдні України ліквідували півсотні окупантів та ЗРК "Тор"
ЗСУ на півдні України ліквідували півсотні окупантів та ЗРК "Тор"

ЗСУ на півдні України ліквідували півсотні окупантів та ЗРК "Тор"

Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

У Оперативному командуванні "Південь" повідомили про знищення 51 російського окупанта та їхньої техніки, а також про ще одне контрольне ураження Каховського мосту.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Командування у Facebook щодо підсумків поточної оперативної обстановки на півдні України за 23 вересня.

"Активність нашої авіації дорівнювала двадцятьох ударів по ворогу. В Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25", - мовиться у дописі.

Відео дня

Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань, в тому числі, уразивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, три осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, зенітно-ракетний комплекс "Тор" в Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки - в Каховці.

"Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту", - йдеться у повідомленні.

Інші втрати ворога за бойовий день складають: особового складу - 51, 152 мм гаубиця "Мста-Б", танк і 16 одиниць іншої авто-бронетехніки.

Зауважується також, що в Чорному морі маневрують 15 ворожих кораблів та катерів, серед яких три надводних та один підводний носій "Калібрів". Їх напоготові є 28, додали у Командуванні.

Також зауважується, що безпілотник "Шахід-136" атакував увечері 23 вересня позиції українських військ на лінії зіткнення в Березнегуватській громаді Миколаївщини. При спробі атакувати напрямок порту Південного черговий "Шахід-136" був влучно збитий.

Читайте також:
Економлять ракети: Арестович прокоментував атаки іранськими дронами українських міст
ЗСУ за добу відбили атаки окупантів поблизу 10 населених пунктів - Генштаб
Над Дніпропетровщиною сили ППО збили два російські БПЛА

Атака України іранськими дронами: що відомо

23 вересня ворог атакував Одесу дронами-камікадзе з Чорного моря. Два дрони зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні, загинула цивільна особа. Ще один іранський дрон-камікадзе ЗСУ вдалося збити.

Згодом було повідомлено, що підрозділи української протиповітряної оборони збили біля Одеси ще один ворожий дрон-камікадзе. Станом на 18.30 зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України збили шість дронів-камікадзе. Вперше в Україні зенітниками ЗСУ збито ударний безпілотник іранського виробництва "Mohajer-6".

У середині серпня стало відомо, що Іран продав Росії тисячу своїх безпілотників. 13 вересня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що українські військові вперше збили іранський ударний дрон "Shahed-136" ("Шахід-136"). Безпілотник було збито поблизу Куп'янська Харківської області.

Источник материала
Поделиться сюжетом