ISW: Кремль міг би тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій
ISW: Кремль міг би тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій

ISW: Кремль міг би тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прогнозують, що Кремль міг би тимчасово відкласти оголошення про анексію окупованих Росією українських територій, щоб краще підготувати російський інформаційний простір і адміністративну організацію, хоча 30 вересня залишається найбільш імовірною датою для певного виду анексії. Про це інформує УНН.

Деталі

27 вересня ISW прогнозували, що президент путін, ймовірно, оголосить про анексію Росією окупованої території України 30 вересня у своєму запланованому зверненні до обох палат російського парламенту. 28 вересня Міноборони Росії заявило, що Росія «найближчим часом реалізує прагнення жителів ЛНР, ДНР, Запорізької та Херсонської областей бути разом з Росією».

Спікер Думи В'ячеслав Володін 28 вересня оголосив, що влада країни має провести вступні засідання для схвалення анексії окупованої території України 3 і 4 жовтня. Опозиційне видання Meduza 28 вересня цитував джерела Кремля, які стверджували, що Москва вирішила «не квапити події». Ці джерела повідомили, що «піар-ефект від анексії буде майже нульовим» через широке невдоволення частковою мобілізацією в Росії.

Видання повідомляє, що Кремль провів незадовільне закрите опитування громадської думки, яке продемонструвало широке невдоволення росіян і, можливо, намагається виправити громадське невдоволення мобілізацією перед оголошенням анексії.

Контекст

Мобілізація в Росії стартувала 21 вересня. Диктатор Путін оголосив, що мобілізація буде частковою. Пізніше в РФ було озвучено кількість людей, яких планується призвати – 300 тисяч осіб. Однак, як стверджують ЗМІ, реальна цифра – 1 мільйон осіб.

Після оголошення про мобілізацію багато громадян Росії намагаються виїхати в країни, які їх приймають, наприклад, у Грузію, Монголію або ОАЕ.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом