У Києві просять ніколи не вимикати світлофори: чи можливо це
У Києві просять ніколи не вимикати світлофори: чи можливо це

У Києві просять ніколи не вимикати світлофори: чи можливо це

У КМДА розповіли ТСН.ua, що над цим питанням зараз працюють, однак необхідне фінансування.

Пішоходи та водії Києва звернулись до місцевої влади з проханням не вимикати світлофори під час відключень світла через зростання кількості ДТП на дорогах. Переходити та їхати через нерегульовані перехрестя у повній темряві може бути смертельно небезпечно, кажуть кияни.

Відповідна петиція на сайті Київської міської ради вже набрала 5,3 тисячі підписів із 6 тисяч необхідних для її розгляду.

Мешканець столиці Антон Яковенко запропонував створити лінію резервного живлення для світлофорів, яка матиме найвищий пріоритет і не залежатиме від відключень. 

"Через регулярні відключення електроенергії у Києві значно зросла кількість ДТП і смертність на дорогах. Таке рішення може врятувати не один десяток життів", - написав він.

У департаменті транспортної інфраструктури КМДА розповіли ТСН.ua, що у випадку відключення світла та виявлення знеструмленого світлофора, комунальники реагують. До світлофора можуть доставити генератор, замінити акумулятори в шафі безперебійного живлення, у разі її наявності, або направити наряд патрульної поліції для регулювання дорожнього руху.

Однак щастить далеко не всім перехрестям через обмежену кількість як технічних ресурсів, так і нарядів патрульної поліції.

У комунальному підприємстві "Центр організації дорожнього руху" КМДА кажуть, що 8 листопада вже звернулися до ДТЕК "Київські електромережі" з проханням не відключати світлофори від електропостачання.

"У разі доведення фінансування на закупівлю шаф безперебійного живлення, буде проведено відповідну тендерну процедуру та забезпечено їх встановлення на світлофорних об’єктах", - пояснили в підприємстві.

Скриншот / Фото: КМДА

Нагадаємо, станом на ранок 25 листопада щонайменше половина Києва залишається без світла. У столиці тривають екстрені відключення електроенергії поза графіками. Водопостачання в Києвівідновлено повністю, над відновленням теплопостачання працюють комунальники.

Повний блекаут та доба без світла: Україна починає виходити із темряви

Читайте також:

  • У Києві почала з'являтись електрика: жителі столиці бурхливо відреагували та передали послання Путіну
  • Скільки годин мешканці Києва будуть отримувати світло – виконавчий директор ДТЕК
  • Як Київ готується до повторення масованого удару: Кличко дав поради жителям столиці
Источник материала
Поделиться сюжетом