Росіяни намагалися мобілізувати сина ексрозвідника Олександра Литвиненка, якого ФСБ убила у Лондоні
Росіяни намагалися мобілізувати сина ексрозвідника Олександра Литвиненка, якого ФСБ убила у Лондоні

Росіяни намагалися мобілізувати сина ексрозвідника Олександра Литвиненка, якого ФСБ убила у Лондоні

28-річному Анатолію Литвиненку, батька якого убили за наказом Путіна, хотіли вручити повістку до російської армії.

У Москві намагалися вручити повістку про мобілізацію сину колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, якого отруїли полонієм у 2006 році, ймовірно, за особистим наказом президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву 28-річного Анатолія Литвиненка.

Син російського ексрозвідника, який останні два десятки років проживає у Британії, повідомив, що до його квартири у Москві, прийшли представники військкомату, щоб вручити йому повістку. Очевидно, вони нічого не знали про його трагічну історію з режимом Володимира Путіна. 

"У середині жовтня, майже через місяць після указу Путіна про часткову мобілізацію в Росії, у двері московської квартири, зареєстрованої як моє офіційне місце проживання, постукали", — розповів він перед ефіром нового телевізійного серіалу, який розповідає про отруєння його батька російськими вбивцями. 

Друзі сім’ї, які зараз проживають в цій квартирі, повідомили непроханим гостям, що Литвиненка-молодшого не було вдома від часу, коли було вбито його батька. 

Олександр Литвиненко, колишній офіцер російської розвідки, помер у 2006 році, через кілька тижнів після того, як випив зелений чай, у який було додано радіоактивний полоній на зустрічі з Андрієм Луговим — співробітником органів державної охорони Росії. Після зустрічі Литвиненко відчув себе зле, у нього почалася діарея та блювота, а через три тижні він помер у лікарні.

Зі смертного ложа колишній шпигун звинувачував Путіна в тому, що він замовив його вбивство, але Кремль завжди заперечував свою причетність.

У 2016 році суддя у британському розслідуванні справи дійшов висновку, що вбивство Литвиненка було операцією ФСБ, швидше за все, схваленою тодішнім директором установи Миколою Патрушевим і самим Путіним.

У вересні 2021 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) постановив, що отруєння Литвиненка полонієм "приписується Росії".

Нагадаємо, у британській розвідці вважають, що родичі громадян Росії, призваних до армії під час оголошеної "часткової мобілізації", ймовірно, все частіше виходитимуть на протести у зв’язку з поганими умовами несення служби та високі втрати серед мобілізованих.

Читайте також:

  • Мобілізація в Росії: чи виконаний план у засекреченому пункті указу Путіна
  • Росія планує ще дві хвилі мобілізації на зиму-весну: Жданов розповів, скількох призвуть
  • Нова хвиля мобілізації в Росії: експерт оцінив наслідки і загрозу для України
Источник материала
Поделиться сюжетом