Експерт назвав напрямки, з яких росіяни можуть піти в новий наступ
Експерт назвав напрямки, з яких росіяни можуть піти в новий наступ

Експерт назвав напрямки, з яких росіяни можуть піти в новий наступ

Росіяни можуть міти у наступ з кількох напрямків / фото ГУР МО

Військовий експертОлександр Мусієнко розповів, з яких напрямків російські загарбники можуть піти в новий наступ на Україну. Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"На сьогодні розглядаються варіанти (наступу - УНІАН) там, де є скупчення ворожих російських військ. Це північ - райони Білогородської області, південь - окупована частина Запорізької області, де ворог активізував бойові дії, вони виходили в атаки за кілька попередніх діб. Не мали успіху, ці атаки були відбиті, але там інтенсифікувались бойові дії", - зазначив експерт.

Також, за його словами, спостерігається активність ворога на сході - Луганський напрямок (Сватово -Кремінна), Бахмут, Соледар і далі фактично увесь Донецький напрямок.

Відео дня

"Там спостерігається активність ворога, вони підтягують туди певні свої сили. В переважній більшості, це піхотні батальйони. Звичайно є і важка техніка, і артилерія, не на всіх напрямках в однаковій мірі. Очевидно, що пріоритетом для ворога зараз є східний напрямок", -сказав Мусієнко.

Разом з тим він зазначив, що активізація і перекидання в райони північного сходу окупованих територій частини танкової армії, яку окупанти відновлювали в Білорусі і яка була раніше знищена українськими військами, відбувається для того, щоб намагатись блокувати наш наступ на Кремінну.

Читайте також:
"Дістаємо до Енгельса, дістанемо і до Кремля": у ГУР прокоментували удари по Росії
Німеччина оголосила про передачу Україні танків Leopard 2

Експерт додав, що зараз у ворога не та підтримка артилерії чи танків, яка була 24 лютого. А розрахунок агресор покладає на живу силу і за допомогою штурмових піхотних груп хоче досягти якихось тактичних переваг.

"Задача-мінімум (для агресора - УНІАН) - стабілізувати лінію фронту на півдні і блокувати можливе просування українських військ на Мелітополь. Плюс розширити плацдарм і захопити Донецьку область. Задача-максимум - це спробувати досягти тактичних переваг і завоювати більше простору, тобто окупувати ще більше територій, при цьому блокуючи наш наступ", - зазначив Мусієнко.

Ситуація на фронті сьогодні

Як повідомляв УНІАН, противник зазнає численних втрат, але не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти обороняються.

Також согодні стало відомо, що ЗСУ залишили Соледар. Натомість українські військові закріпились на раніше підготовлених рубежах.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Британська розвідка пояснила, чому окупанти відмовляються воювати на танках "Армата"
  • Окупанти пішли у новий наступ на Донеччині: Арестович назвав напрямок (відео)
  • Іспанія приєднається до європейської коаліції, що відправить танки Leopard в Україну - ЗМІ
Источник материала
Поделиться сюжетом