В полиции не нашли доказательств домогательств к студенткам со стороны актера Владимира Талашко
В полиции не нашли доказательств домогательств к студенткам со стороны актера Владимира Талашко

В полиции не нашли доказательств домогательств к студенткам со стороны актера Владимира Талашко

Українські поліцейські не встановили обставин, які б свідчили про сексуальні домагання до студенток з боку Володимира Талашка, який є викладачем Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого.

Про це у відповідь на запит Інтерфакс-Україна повідомили у Національній поліції.

За даними правоохоронців, до Шевченківського управління поліції Києва надходили звернення щодо фактів можливих випадків сексуальних домагань в університеті ім. І. Карпенка-Карого, які зареєстрували в журналі обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення.

Зараз дивляться

– За результатами проведених перевірок Шевченківське управління поліції не встановило обставин, які можуть свідчити про скоєння кримінального правопорушення, – повідомили у поліції у відповідь на запит видання.

З огляду на відсутність зазначених обставин, відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування не вносили.

Скандал навколо Талашка

У серпні 2021 року медіа поширили дані, що викладач Київського нацуніверситету театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого, радянський та український актор Володимир Талашко був звинувачений у сексуальних домаганнях до студенток.

Згодом у Мінкультури почали службове розслідування через звинувачення щодо викладача. Крім того, міністерство закликало керівництво вишу сприяти оперативній та всебічній перевірці наведених випускницями університету свідчень.

В самому виші ім. Карпенка-Карого була утворена робоча група, яка б мала розслідувати можливі звернення, пов’язані із домаганнями, що мала разом із Мінкультури передати отримані дані до Нацполіції.

У листопаді 2021 року Талашко пішов з посади викладача університету за власним бажанням.

Що відомо про Талашко

Володимир Талашко – відомий український та радянський актор, режисер та заслужений артист України. Талашко є є членом Національної спілки кінематографістів України.

Найвідомішою роботою Талашко як актора є фільм Леоніда Бикова У бій ідуть лише старі (1973).

Теги по теме
Нацполиция
Источник материала
Поделиться сюжетом