Ізраїль готується до відповіді після вибухів на військових об'єктах Ірану
Ізраїль готується до відповіді після вибухів на військових об'єктах Ірану

Ізраїль готується до відповіді після вибухів на військових об'єктах Ірану

Єрусалим вважає, що Іран націлить удари по цивільних / фото ua.depositphotos.com

Ізраїльські спецслужби готувалися до удару у відповідь після вибухів на військових об'єктах Ірану, пише Times of Israel.

За повідомленням ЗМІ, співробітники Служби безпеки провели обговорення, намагаючись передбачити, коли і як Іран відреагує на кілька ударів по автоколонам, які, як інформували, переправляли зброю і боєприпаси для підтримуваних Тегераном бойовиків у Сирії.

Серію атак широко приписують Ізраїлю, який дотримується політики не коментувати такі операції.

Відео дня

На додачу до ударів у відповідь по цілях всередині Ізраїлю, Служба безпеки готувалася до можливості того, що Ісламська Республіка націлиться на ізраїльських туристів, офіційних осіб і посольства за кордоном.

Раніше в понеділок Іран пригрозив відплатою у зв'язку з повідомленнями про участь Ізраїлю в теракті в Ісфахані, попередивши Єрусалим "не грати з вогнем".

Іранський чиновник пригрозив, що Тегеран буде мстити. "Ізраїль прекрасно знає, що отримає відповідь, як це вже траплялося в минулому". "Ті, хто грає з вогнем, першими обпаляться, якщо вирішать почати регіональну війну", - сказав чиновник.

Читайте також:
Путін виступить з посланням парламенту РФ напередодні річниці великої війни в Україні - ЗМІ
У Білому домі захищають рішення не передавати Україні F-16 - CNN
США відправили в Україну першу партію Bradley (фото)

Удари по Ірану - що відомо

У ніч на 29 січня на ряді військових об'єктів Ірану пролунали вибухи, в тому числі на військовому складі у центральній провінції Ісфахан і центрі з виробництва боєприпасів. Також повідомлялося, що метою атаки був склад з балістичними ракетами.

Атака сталася на тлі напруженості між Іраном і Заходом через ядерну діяльність Тегерана і його поставок зброї, в тому числі далекобійних "безпілотників-камікадзе", для війни Росії проти України, а також декількох місяців антиурядових демонстрацій.

Даних про завдані збитки в Тегерані не розкривають. Проте вже відомо, що завод з виробництва дронів, якими Росія тероризує Україну, не постраждав.

ЗМІ почали поширювати чутки про причетність США та Ізраїлю, потім - "ще однієї країни", до удару по іранських військових потужностях. У Пентагоні причетність до нанесення ударів спростували. 

Крім того, Тегеран підозрює причетність України до атак. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Лише 6% іноземних компаній повністю покинули російський ринок-KSE Institute
  • Кремль розміщує в Москві ППО, щоб імітувати ракетний удар-екс-розвідник КДБ (відео)
  • Прем'єр Нідерландів прокоментував питання передачі F-16 Україні
Теги по теме
Израиль Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом