28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пентагон зі скепсисом відноситься до відмови Байдена постачати літаки F-16 – WP
Пентагон зі скепсисом відноситься до відмови Байдена постачати літаки F-16 – WP

Пентагон зі скепсисом відноситься до відмови Байдена постачати літаки F-16 – WP

У Пентагоні зі скептицизмом поставилися до відмови президента США Джо Байдена постачати Україні винищувачі F-16.

За даними The Washington Post, деякі офіційні особи у Пентагоні передбачають можливе схвалення передачі Україні винищувачів.

Чиновники згадують, що такі ситуації вже траплялися, коли адміністрація Байдена спершу говорила “ні” на постачання якоїсь зброї, але потім давала згоду.

Зараз дивляться

Високопоставлений представник Пентагону на умовах анонімності заявив, що хоча плани США навряд чи скоро зміняться, залишається ймовірність того, що переговори можливі. Він нагадав, що спочатку США не хотіли надавати танки M1 Abrams Україні, але незабаром змінили рішення.

Читайте
Резніков про відмову Байдена передати F-16: Усі види озброєння проходили етап “Ні”

Інший чиновник оборонного відомства визнав, що у Пентагоні зростає розчарування серед тих, хто хоче більше допомогти Україні, але вважає, що їхні погляди стикаються з тими, хто виступає за обережніший підхід.

Він стверджує, що хоча міністр оборони Ллойд Остін та деякі з його старших співробітників неохоче схвалили передачу танків Abrams та ракетної системи Patriot, Байден зрештою дав свій дозвіл на постачання.

Нагадаємо, що 30 січня президент США Джо Байден заявив, що до України. При цьому Білий дім підтримав позицію Байдена щодо

Теги по теме
США Джо Байден Пентагон
Источник материала
Поделиться сюжетом