Кордон Польщі з Білоруссю знову масово атакують нелегальні мігранти
Кордон Польщі з Білоруссю знову масово атакують нелегальні мігранти

Кордон Польщі з Білоруссю знову масово атакують нелегальні мігранти

На польському кордоні знову багато нелегалів / фото REUTERS

Польща знову фіксує зростання кількості нелегальних мігрантів, які намагаються незаконно потрапити в країну через кордон з Білоруссю. Потік нелегалів цілеспрямовано організований білоруською владою, повідомляє Прикордонна Служба Польщі.

Так, весь останній тиждень польські прикордонники щодня фіксують спроби нелегалів потрапити в ЄС через кордон з Білоруссю.

Як випливає з повідомлень польських прикордонників у Twitter, у суботу незаконно потрапити до країни намагалася 31 особа, у п'ятницю – 55, у четвер – 46. Найбільше нелегалів завернули минулої неділі - 76 осіб за добу. Серед мігрантів в основному громадяни Туреччини, Сирії, Ірану і країн Африки.

Відео дня

"Ще раз підтверджується, що все незаконне перетинання польсько-білоруського кордону штучно спровоковано і контролюється білоруськими службами і співпрацюючими з ними злочинними угрупованнями", – заявили в прикордонній службі Польщі.

Міграційна криза, створена Білоруссю

З 2021 року режим Лукашенка почав активно використовувати нелегальних мігрантів з країн Африки та Азії для політичного тиску на сусідні країни ЄС. Влада Євросоюзу прямо звинуватила Мінську ворожих діях.

Кількість нелегалів, які атакують кордони Литви та Польщі з боку Білорусі сильно перевершувало звичайні показники, що підтверджувало штучний характер кризи.

Щоб убезпечити себе від напливу нелегалів, Литва і Польща почали будувати вздовж усього кордону з Білоруссю лінію загороджень довжиною в сотні кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У міграційній службі прокоментували скандал з екс-добровольцем з Білорусі
  • Ймовірно, з Білорусі не будуть наступати по суші, але є інша небезпека - експерт
  • Путін розплатився з Лукашенком за полігони дефіцитними ракетами: експерт розкрив план Кремля
Теги по теме
Беларусь Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом