ZOA допомога: хто і як може отримати гроші від міжнародної організації
ZOA допомога: хто і як може отримати гроші від міжнародної організації

ZOA допомога: хто і як може отримати гроші від міжнародної організації

ZOA –  це міжнародна організація з Нідерландів. Вона надає допомогу постраждалим внаслідок війни в Україні. ZOA допомога: як отримати та що пропонують –  читайте в матеріалі.

Міжнародна організація ZOA зараз допомагає українцям, які постраждали внаслідок війни. На сайті ZOA вказано, що організація допомагає матеріально –  виплачуючи грошову допомогу.

Отримати кошти можуть такі групи людей:

  • зареєстровані внутрішньопереміщені особи;
  • незареєстровані внутрішньопереміщені особи;
  • постраждале від конфлікту населення на підконтрольній уряду території України.

У яких регіонах і чим саме займається організація:

  1. Ужгород. Фінансова допомога ВПО, які знаходяться на території Закарпаття (на цю мить черговий проєкт на стадії завершення. Через Telegram люди можуть заповнити онлайн-анкету та у випадку появи нового проєкту можуть бути відібрані до участі). Також на цей момент на Закарпатті стартує проєкт із відновлення реабілітаційних центрів для людей з обмеженими можливостями.
  2. Чернігів. Ремонт житла тим людям, домівки яких постраждали від війни.
  3. Кривий Ріг. Наразі ZOA відкривають новий офіс. Допомога спрямована на відновлення частково зруйнованого житла та частково –  фінансову допомогу.

ZOA допомога: як отримати

Отримати кошти онлайн поки що не можна. Для подання заявки необхідно звертатися у представництво ZOA в Україні (електронна пошта: report.ukraine@zoa.ngo).

Зараз дивляться

Крім цього, з липня 2022 року організація почала займатися допомогою жителям Чернігівської області. Вони надають кошти на ремонт тим людям, які через війну втратили житло (гроші йдуть на відбудову, ремонт частково зруйнованої домівки чи квартири).

Для отримання допомоги потрібно звернутися в Telegram (0508219599), після чого представники ZOA проводять попередній огляд постраждалого житла та визначать, які саме ремонтні роботи необхідно виконати у будинку.

Після цього організація розраховує розмір допомоги. Кошти, які отримають люди, мають бути спрямовані виключно на ремонт — відновлення вікон, дверей, покрівлі, системи опалення тощо.

Читайте
В Україні оновили правила отримання допомоги для ВПО: хто має право на виплати
Теги: ВПО, Переселенці
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter
Источник материала
Поделиться сюжетом