Бойовики "ДНР" заблокували Google і одразу створили всім купу проблем
Бойовики "ДНР" заблокували Google і одразу створили всім купу проблем

Бойовики "ДНР" заблокували Google і одразу створили всім купу проблем

Окупанти блокують доступ до інформації / фото ua.depositphotos.com

Бойовики угруповання "ДНР" почали блокувати сервіси Google на підконтрольній їм території Донецької області. Про це пише російське видання "Ведомости".

Як стверджують неназвані співробітники місцевих провайдерів, ще в жовтні минулого року бойовики "ДНР" направили місцевим операторам листи з вимогою заблокувати сервіси Google, месенджер Viber і сервіс відеоконференцій Zoom, а також уповільнити трафік YouTube.

Чому виконувати цю вимогу почали тільки зараз, не уточнюється. Співрозмовники видання повідомляють, що блокування вже спричинили збої в роботі пов'язаних з Google сторонніх сервісів. Наприклад, почалися проблеми зі смартфонами на базі ОС Android, розробленої Google. 

Відео дня

"У Google великий діапазон IP-адрес, і компанія рандомно використовує їх в різних сервісах, тому ті періодично відвалюються",— пояснив один зі співрозмовників.

Цензура в РФ і на окупованих територіях

Російська держава продовжує обмежувати громадянам доступ до будь-якої інформації, яка не вкладається в офіційні пропагандистські наративи. Наприклад, в кінці січня в Росії заблокували доступ до сайтів ЦРУ і ФБР - нібито за поширення "фейків" про російську армію. 

Найчастіше російська цензура виглядає відверто безглуздо. Після витоку внутрішніх даних "Яндекс" стало відомо, що російський пошуковик блокує видачу фото і відео Путіна для образливих пошукових запитів. 

Деякі види цензури в РФ просто абсурдні. Наприклад, в Якутії журналіста намагалися притягнути до відповідальності за слово "фронт", сказане в контексті війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У розвідці Норвегії попередили, в якому випадку РФ здатна застосувати тактичну ядерну зброю
  • Жданов сказав, чим ЗСУ били по аеродрому РФ у Криму влітку (відео)
  • Росіяни хочуть виконати наказ Путіна: Гайдай розповів про загострення ситуації в Луганській області
Теги по теме
Google
Источник материала
Поделиться сюжетом