NBC дізналося, яку зброю Китай хоче передати Росії
NBC дізналося, яку зброю Китай хоче передати Росії

NBC дізналося, яку зброю Китай хоче передати Росії

Китай не хоче поразки Росії / фото ua.depositphotos.com

Згідно з новими розвідданими США, влада Китаю розглядає можливість відправки в Росію артилерії та боєприпасів для війни проти України. Про це виданню NBC News розповіли троє неназваних американських чиновників, знайомих з цією інформацією.

Зазначається, що жоден зі співрозмовників не сказав, які конкретні докази є у США щодо китайських планів допомоги агресору. 

Коментуючи можливу поставку китайської артилерії в Росію, аналітик Майкл А.Горовіц зазначив, що для Китаю важливо не допустити поразки Росії.

Відео дня
Читайте також:
Коронавірус "втік" з китайської лабораторії: WSJ дізнався нові дані влади США
Пісторіус щодо "мирного плану" Китаю: оцінюйте наміри КНР за діями, а не за словами
У Шольца спростували плани військового договору з Україною

"[Китай] вже надає Росії значну підтримку, будь то у вигляді збільшення імпорту нафти, [експорту] компонентів подвійного призначення, мікрочіпів, імпортованих із західних країн, і супутникових знімків", – заявив він.

При цьому Горовіц допустив, що Захід міг проігнорувати поставки боєприпасів для стрілецької зброї, але точно відповість на поставки артилерії.

Військова допомога Росії від Китаю - що відомо

Протягом усього минулого року в іноземній пресі з'являлися повідомлення, що Китай, ймовірно, допомагає Росії обходити західні санкції, поставляючи мікрочіпи та інші товари подвійного призначення.

В січні з'явилися відомості, що Китай почав постачати Росії військові товари нелетального типу - бронежилети і каски. 

Проте вже в лютому офіційні особи США вперше заговорили про плани Китаю почати поставки летальної зброї в Росію. Про неприпустимість таких поставок китайців попередив президент США Джо Байден, а також генсек НАТО Йенс Столтенберг. У Пекіні всі звинувачення заперечують.

Вас також можуть зацікавити новини:

Теги по теме
Россия США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом