Чергове загострення у Нагірному Карабаху, відомо про жертви з обох сторін
Чергове загострення у Нагірному Карабаху, відомо про жертви з обох сторін

Чергове загострення у Нагірному Карабаху, відомо про жертви з обох сторін

У Нагірному Карабаху у неділю, 5 березня, сталося зіткнення між азербайджанськими військовими та силами невизнаної республіки. Внаслідок інциденту є загиблі з обох сторін.

У заявили, що вірменська сторона “здійснила чергову провокацію”.

У відомстві стверджують, що вони отримали інформацію про здійснення перевезення ґрунтовою дорогою Ханкенді-Халфалі-Туршсу військового спорядження, боєприпасів та особового складу з Вірменії на територію Азербайджану, де тимчасово дислокується “російський миротворчий контингент”.

Зараз дивляться

Там додали, що з метою перевірки інформації вони намагалися зупинити та перевірити транспортні засоби, після чого “з протилежного боку” відкрили вогонь.

— Внаслідок перестрілки є загиблі та поранені з обох боків, – повідомили у Міноборони Азербайджану.

У Міністерстві нагадали командуванню “російського миротворчого контингенту”, що здійснення перевезень військового та іншого призначення іншими маршрутами, окрім Ханкенді-Лачин категорично неприпустимо.

За версією армії оборони невизнаного Нагірного Карабаху це був напад диверсійної групи Збройних сил Азербайджану. Видання повідомило, що є загиблий та поранений серед співробітників паспортно-візового відділу МВС Нагірного Карабаху.

— Уранці 5 березня диверсійна група Збройних сил Азербайджану обстріляла чергову машину паспортно-візового відділу поліції Нагірного Карабаху, — повідомила поліція регіону.

Представники влади невизнаного Нагірного Карабаху заявляють, що 2 березня та в ніч з 2-го на 3-е березня підрозділи ЗС Азербайджану, дислокованих на підконтрольних Баку територіях в Аскеранському, Мартакертському та Мартунському районах, порушували режим припинення вогню із застосуванням стрілецької зброї.

Одне із останніх загострень було у вересні 2022 року, коли в обстрілі.

Теги по теме
Армения Нагорный Карабах
Источник материала
Поделиться сюжетом