Туреччина раптово заблокувала транзит санкційних товарів до Росії – ЗМІ
Туреччина раптово заблокувала транзит санкційних товарів до Росії – ЗМІ

Туреччина раптово заблокувала транзит санкційних товарів до Росії – ЗМІ

Туреччина різко зупинила поставки "санкціонки" в Росію / фото REUTERS

Туреччина різко заблокувала транзит санкційних товарів в Росію. Про це в коментарі "Ъ FM" розповіли російські підприємці.

За словами учасників ринку, турецька митниця без попередження почала блокувати оформлення саме санкційних товарів, поставки яких в Росії називають "паралельним імпортом".

"Вчора ввечері стали отримувати листи про те, що митна система Туреччини блокує транзитне оформлення вантажів нетурецького походження. Сьогодні вранці спробували ще раз оформити, але система дійсно все блокує", – заявив один зі співрозмовників.

Відео дня
Читайте також:
ЗМІ назвали три країни, які блокують санкції проти російської атомної енергетики
Генсек ООН сподівається на продовження "зернової угоди" 18 березня
Туреччина повинна зупинити окупацію Росії у Чорному морі – Atlantic Council

За словами комерційного директора компанії Transasia Logistics Валерії Савенкової, офіційних пояснень з боку Туреччини не буде, оскільки цим Анкара визнала б, що допомагає Росії обходити санкції. 

Деякі співрозмовники висловили виданню своє припущення, що зупинка транзиту санкційних вантажів безпосередньо пов'язана з недавнім візитом до Туреччини держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Як Туреччина допомагає Росії обходити санкції

Протягом останнього року західні ЗМІ неодноразово писали, що Туреччина допомагає Росії обходити санкції. Зокрема Туреччина стала одним з основних маршрутів для поставки сучасних чіпів і мікросхем, виготовлених в ЄС та інших державах.

Американські чиновники прямо попереджали Туреччину, що її можуть очікувати неприємні наслідки якщо вона продовжить допомагати Росії в обході санкцій.

Окремим напрямком турецької допомоги агресору стали масштабні закупівлі російської нафти турецькими компаніями. Частина цієї нафти переробляється на турецьких НПЗ, частина - перепродується далі.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Польські фермери заблокували дорогу з України: протестують проти імпорту продовольства
  • США відреагували на чутки про причетність України до підриву "Північного потоку"
  • В ООН назвали суму збитку від землетрусів у Туреччині
Теги по теме
Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом