Наступного тижня коливання валютного курсу будуть незначними – експерт
Наступного тижня коливання валютного курсу будуть незначними – експерт

Наступного тижня коливання валютного курсу будуть незначними – експерт

Експерт дав прогноз щодо курсу долара на наступний тиждень \ фото REUTERS

Наступного тижня, з 20 по 26 березня, на валютному ринку продовжуватиметься період рівноваги, і коливання валютного курсу будуть незначними.

Про це в коментарі УНІАН розповів директор департаменту казначейства банку "COMINBANK" Герман Марченко. "Після періоду незначного зміцнення гривні до 5% зі зміною "коридору коливань", що тривав з другої половини лютого до початку березня, на валютному ринку продовжується період рівноваги. Так, 20-26 березня ситуація на готівковому ринку буде подібною до минулого тижня: курс долара перебуватиме на рівні 38-39 грн/дол., а євро – 40-41 грн/євро", - сказав експерт.

За його словами, наступного тижня будь-які зміни будуть малопомітні. Ситуативне коливання поточного курсу не буде надто суттєвим – в межах 0,3 грн за 1 дол. та 0,4-0,5 грн за 1 євро.

Відео дня
Читайте також:
В Україні перед вихідними здорожчав долар
Експерти дали прогноз, яким буде курс долара найближчим часом

Марченко зазначив, що, як і впродовж двох попередніх тижнів, на ринок позитивно впливатимуть кілька вагомих чинників. Зокрема, системне наповнення бюджету за рахунок міжнародних фінансових "донорів", експорту зернових та внутрішніх податків та зборів, низький рівень інфляції, рівновага між попитом і пропозицією на готівкову валюту.

Також відносна стабілізація в енергетиці України спонукає бізнес до поновлення виробництва, збільшення "обертів" власної діяльності.

"Таким чином, у період з 20 по 26 березня на валютному ринку зберігатиметься відносний спокій: за незначних поточних коливань, нові курсові межі з високою вірогідністю залишаться непорушними", - резюмував експерт.

Свіжий курс долара

Сьогодні курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва послабився на 4 копійки – до 38,79 грн/дол. Щодо євро курс гривні не змінився і становить 41,10 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У "Приватбанку" посеред тижня подорожчала валюта
  • Чи перевалить долар за 45 гривень: експерти спрогнозували курс валют до кінця 2023-го
Теги по теме
курс доллара
Источник материала
Поделиться сюжетом