Командувач Об’єднаних сил ЗСУ спрогнозував подальший розвиток подій на українському фронті у 2023 році
Командувач Об’єднаних сил ЗСУ спрогнозував подальший розвиток подій на українському фронті у 2023 році

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ спрогнозував подальший розвиток подій на українському фронті у 2023 році

Росія не полишатиме спроб захопити всю територію України, втім ЗСУ і надалі докладатимуть зусиль для стримання подальшого просування окупантів завдаючи їм максимальних втрат у живій силі та техніці.

Таку заяву зробив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв та спрогнозував, подальший розвиток подій на українському фронті у 2023 році.

– Надалі агресор хоче захопити нові території для створення буферних зон, щоб забезпечити “безпеку” для вже “включених до складу РФ” окупованих територій України, – сказав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

За словами Наєва, ворог буде продовжувати вести наступальні дії з метою повного захоплення Донецької та Луганської областей, а на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей зводитиме оборонні рубежі та перекидатиме мобілізованих.

Зараз дивляться

Втім ЗСУ стримуватимуть подальше просування окупантів та завдаватимуть їм максимальних втрат у живій силі й техніці.

Крім того, Сили оборони нарощуватимуть бойовий потенціал для контрнаступу й звільнення окупованих територій.

– Чинні частини та підрозділи необхідно оснастити й переоснастити новітніми зразками озброєння та військової техніки як власного виробництва, так і виробництва країн-партнерів, – наголосив Наєв.

Командувач зазначив, що паралельно з постачанням новітніх бойових систем необхідно активно проводити підготовку особового складу із залученням військових фахівців країн-партнерів.

Раніше ми розповідали, що аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що . Окупантам так і не вдалося захопити Бахмут.

Читайте
За добу наші воїни відбили 69 атак ворога: епіцентром боїв залишається Бахмут
Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны