19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СБУ оголосила підозру псевдодиректору Запорізької АЕС Чернічуку
СБУ оголосила підозру псевдодиректору Запорізької АЕС Чернічуку

СБУ оголосила підозру псевдодиректору Запорізької АЕС Чернічуку

Юрій Чернічук, який до повномасштабного вторгнення обіймав посаду заступника головного інженера Запорізької АЕС, пішов на співпрацю з російськими окупантами і “очолив” станцію.

СБУ оголосила колоборанту підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору).
Чернічук після захоплення атомної станції погодився очолити створену фейкову “експлуатуючу організацію АЕС”, яка підпорядковується Росатому.

За даними слідства, він змушує українських атомників підписувати контракти із псевдоустановою, а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми РФ.

Зараз дивляться

Він неодноразовово брав участь у шоу на російських пропагандистських телеканалах, де заперечував факти обстрілів ЗАЕС.

Співробітники СБУ також оголосили підозру російському блогеру Артемію Лебедєву (за ч. 3 ст. 436-2 ККУ – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції, де знімав замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів.

Окрім того, на співпраці з окупантами викрили ексзаступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Підозру оголошено відразу за двома статтями ККУ (ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 436-2).

Усі підозрювані наразі знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Читайте
Росіяни “кучкуються” на ЗАЕС, ніби готуються до втечі – Котін
Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом