Карасі на обід та нові гнізда: у Києві на воду випустили пеліканів
Карасі на обід та нові гнізда: у Києві на воду випустили пеліканів

Карасі на обід та нові гнізда: у Києві на воду випустили пеліканів

У Київському зоопарку стартував сезон переходу мешканців до літніх вольєрів.

У Київському зоопарку сьогодні випустили на воду велику родину пеліканів. Цьогорічний теплий березень дозволяє зробити це трошки раніше, ніж зазвичай.

Птахи вже "інспектують" свої володіння на власному озері біля центрального входу в зоопарк.

"Ми випустили на воду нашу родину пеліканів: 16 рожевих та чотирьох кучерявих. Вихід пеліканів відкриває сезон переходу мешканців з зимових приміщень до літніх експозицій. На літній оазі птахам облаштували нову зону для прийняття сонячних ван та встановили три нових конструкції для гніздування. У нас вже досить велике сімейство пеліканів, але ми дуже розраховуємо на те, що вони відкладуть яйця і ми отримаємо поповнення. В минулому році, наші пелікани теж відклали яйця, але через вибухи ракет, вони їх подушили у паніці. Зараз вони можуть відкласти яйця у зручних гніздах, які встановили біля озера", - розповідає сайту ТСН.ua Кирило Трантін, гендиректор Київського зоопарку.

Він додає, щоб пелікани дали потомство, їх потрібно годувати річковою рибою, а саме невеличкими карасями. Бички та мойва для цього не підходять. В природі пелікани їдять саме карася.

"У нас є чотири унікальних пелікана – кучерявих. Вони дуже цікаві і хочеться, щоб їх стало більше. А загалом, пелікани нічого не бояться. Вони себе вважають господарями на своєму озері. І дуже пунктуальні - в 11:30 вони вже чекають на їжу. Стають в чергу. Спочатку йдуть самі старші і з задоволенням поглинають рибу, а далі харчуються молодші. До речі, в умовах зоопарку пелікани живуть 45-50 років. У нас є птахи, яким понад 30 років", - розповідає Кирило Трантін.

Тож кожного дня о 12:00 гості зоопарку можуть спостерігати за рибним ланчем пеліканів, за яким кожен птах з’їдає до 1,5 кілограма риби.

Раніше ми розповідали, як виживає Київський зоопарк під час відключення світла. 

Київський зоопарк об'єднує серця: У звіринці створили 19 нових пар, а декому пощастило ще більше

Читайте також:

  • В Києві змія заповзла до пральної машинки у квартирі: що відомо
  • У Києві активізувались бобри: в чому причина та як рятується місто (фото)
  • Тепло розбудило кажанів: до балкона киянина залетіла "руда вечірниця"
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны