Гуменюк розповіла про нову "тактику" росіян у Новій Каховці
Гуменюк розповіла про нову "тактику" росіян у Новій Каховці

Гуменюк розповіла про нову "тактику" росіян у Новій Каховці

Начальниця пресцентру ОК "Південь" розповіла про нову "тактику" росіян у Новій Каховці / скріншот

Керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла про нову "тактику" росіян у Новій Каховці. Нагадаємо, що вчора Генштаб ЗСУ спростував інформацію щодо того, що війська РФ виходять з цієї території.

За словами Гуменюк, поки що такі дані дійсно лише "псевдосенсація", однак певні ознаки того, що окупанти збираються залишити Нову Каховку все ж спостерігаються. Про це вона розповіла в ефірі загальнонаціонального телемарафону. 

Начальниця пресцентру ОК "Південь" заявила, шо окупанти активно пакують "намародерені" речі в очікуванні можливої деокупації території з боку ЗСУ. Також вони маскують свої позиції та перевдягаються у цивільний одяг.

Відео дня

Раніше така "тенденція" з боку військ РФ вже спостерігалася перед їхньою втечею з інших деокупованих територій. Проте Гуменюк підкреслила, що у цьому може полягати нова підступна тактика росіян.

"Вони, перевдягаючись у цивільний одяг, не завжди залишають міста, проте, нажаль, розташовують свої позиції у такому замаскованому вигляді. Це комплекс таких вже народних прикмет, які ми спостерігали, коли вони вже готувалися до наших активних дій з деокупації правого берега. Знаємо, як вони тяжіють до традицій. Нехай їх дотримуються", - заявила вона. 

Також Гуменюк звернула увагу на те, що окупанти проводять ротацію сил на сході України, проте ще жодний населений пункт (включно з Новою Каховкою) не залишили.

"Є певна ротація сил, частково виведені підрозділи, але ми знаємо, що їм потрібні додаткові сили на схід, туди вони їх і підтягують. Саме тому зараз з півдня прибираються деякі частини", - сказала Гуменюк. 

Гуменюк рассказала о новой "тактике" россиян в Новой Каховке
Читайте також:
Далекобійні ракети ATACMS: Жданов назвав три першочергові цілі ЗСУ
У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чим росіяни били по Україні під час нічної атаки
У Костянтинівці окупанти розбомбили "Пункт незламності" з людьми всередині (фото)
Втрати Росії в Україні: ЗСУ знищили ще понад тисячу росіян (інфографіка)

Генштаб спростував вихід військ РФ з Нової Каховки

Нагадаємо, що ввечері 23 березня Генштаб ЗСУ повідомив про те, що війська РФ повністю залишили територію Нової Каховки (Донецька область). Проте українці передчасно зраділи, адже вже о 20:03 у ЗСУ уточнили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Там заявили, що такий викид інформації стався у результати некоректного трактування данних. У Генштабі пообіцяли, що з часом українські герої деокупують цю територію України та підняли настрій українцям іншою новиною. Зокрема, там підтвердили отримання Міг-29 від Словаччини. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом