"Бич війни повернувся до Європи": Чарльз ІІІ виступив з історичною промовою в Бундестазі
"Бич війни повернувся до Європи": Чарльз ІІІ виступив з історичною промовою в Бундестазі

"Бич війни повернувся до Європи": Чарльз ІІІ виступив з історичною промовою в Бундестазі

Чарльз ІІІ в Бундестазі / Скриншот

Король Великої Британії Чарльз IIIпід час виступу перед парламентом Німеччини високо оцінив співпрацю двох країн у наданні допомоги Україні.

Виступаючи з історичною промовою, він заявив, що бич війни знову повернувся до Європи. "Агресивна війна проти України принесла неймовірні страждання стільком людям. Безпека Європи знаходиться під такою ж загрозою, як і наші демократичні цінності", - цитує його The Washington Post.

Король зазначив, що Німеччина і Велика Британія відіграють важливу провідну роль як найбільші європейські донори для України. "Давайте черпати мужність з нашої єдності в захисті України, захисті свободи і демократії", - закликав він. 

Відео дня

Чергуючи німецьку та англійську, Чарльз сказав, що пишається тим, що перебуває в Берліні, щоб "відновити особливі зв'язки дружби між нашими двома країнами".

Читайте також:
Проблеми для світу протягом багатьох років створюватимуть три країни - генерал Міллі
Росія має вивести свої війська з України задля досягнення миру - президентка Угорщини
Росія заслала до США шпигуна, який мав влаштуватися у суддівському корпусі МКС - ЗМІ

Той факт, що Чарльз відвідав країну перед коронацією, став сильним європейським жестом для Німеччини, сказав президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Візит Короля до Німеччини

Як відомо, Чарльз ІІІ разом з королевою-консортомприбули до Німеччини вчора. Це перший закордонний держвізит короля, він повинен тривати три дні. 

У перший день вони відвідали державний банкет в президентському палаці, а сьогодні повинні були зустрінеться з біженцями з України, які отримали тимчасовий захист в Німеччині, а також з британськими і німецькими військовослужбовцями.

Завтра король і королева-консорт планують відвідати Гамбург, щоб покласти квіти до постраждалої від бомбардувань під час Другої світової війни церкви. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • РФ хоче використовувати Молдову за прикладом Білорусі у війні проти України - Санду
  • З Латвії видворять росіян, які не склали іспит з державної мови
  • У Держдепі не згодні, що санкції проти Ірану були неефективними
Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом