Судили за "фінансову піраміду": заступником глави Херсонської МВА став депутат з кримінальним досвідом – Мост
Судили за "фінансову піраміду": заступником глави Херсонської МВА став депутат з кримінальним досвідом – Мост

Судили за "фінансову піраміду": заступником глави Херсонської МВА став депутат з кримінальним досвідом – Мост

Депутат міськради від партії "Нам тут жити!" мера Херсона Ігоря Колихаєва, захопленого в полон росіянами влітку 2022 року, Віталій Бєлобров став заступником глави Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка, про що написав у Facebook.

За його словами, на новій посаді співпрацюватиме з міжнародними й національними партнерами, муніципалітетами, посольствами, проєктами щодо міжнародної технічної допомоги.

Головним своїм завданням депутат назвав пошук ресурсів і партнерів з метою відбудови "міста мрії".

Водночас, у місцевому виданні "Мост" з’ясували, що з 2013 року Хортицький районний суд Запоріжжя розглядав кримінальну справу за фактом шахрайства, у якій підозрюваним був і Бєлобров.

Розслідування стосувалося компанії, де новий заступник начальника МВА працював менеджером.

Та, ймовірно, обманом збирала гроші в громадян під виглядом інвестицій у створений нею "Благодійний фонд "Прогрес"" – тобто, була "фінансовою пірамідою".

[see_also ids="533806"].

За даними "Мост", представники компанії пропонували людям внести кошти у "фонд" нібито для проведення інформаційних семінарів і лекцій.

Для участі у "фонді" громадяни могли зробити внесок у 2500 доларів, щоб отримати статус “партнера” і запрошувати інших громадян до нього.

"У результаті, за рахунок внесків перших двох запрошених, ця людина отримувала по 300 доларів кожного приведеного ним.

За рахунок внесків третіх і наступних осіб сума збільшувалась вже до 900 доларів з кожного "партнера", якого приведуть в систему товариші "третього", і т.

Далі 200 доларів присвоювались "маркетинг-менеджерами".

З 1100 доларів частина надсилалась у БФ "Прогрес", а більшість присвоювали керівники і організатори схеми", – уточнили у виданні.

Там додали, що до учасників "піраміди" застосовували техніки психологічного впливу.

Суд у справі цієї компанії, зокрема Бєлоброва, тривав сім років, але нічим не закінчився.

Крім цього, у 2021 році підприємство, очолюване тоді депутатом, отримало право на страхування всього комунального транспорту Херсона без конкурсу та прозорості.

У тому ж році дружина діяча Світлана Береш стала керівницею комунальної установи "Інститут розвитку громади" – ініціатор її створення сам Бєлобров.

Днем раніше Національне антикорупційне бюро України провело серію обшуків у Харківській обласній військовій адміністрації.

Її очільник Олег Синєгубов запевнив, що жодна з посадових осіб не отримала підозру.

Источник материала
Поделиться сюжетом