Чи треба міняти гривні на долари: думка експерта
Чи треба міняти гривні на долари: думка експерта

Чи треба міняти гривні на долари: думка експерта

Чи треба міняти гривні на долари: думка експерта

За словами фахівця, ситуація на валютному ринку залежить від двох факторів.

Поки в Україні продовжується воєнний стан, офіційний курс долара закріплено на рівні 36,56 грн, який не змінювався від 21 липня 2022 року. Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко розповів ТСН, що буде з курсом долара та чи треба обмінювати гривні на валюту.

Він порадив українцям конвертувати валюту за потреби і не чекати, що курс стане вищим.

«Гривневі депозити зараз дають 15-16%, а доларові максимум - 1-2%. Тобто, кожна людина водночас має оцінити для себе ризик девальвації гривні. Якщо вона буде більше 12-13%, то треба міняти, а якщо люди вірять, що такої девальвації не буде, то обмінювати на долари не потрібно. А що буде в реальності, залежить від двох важливих факторів – міжнародної допомоги та наших успіхів на фронті. Якщо Україна проведе успішний наступ і буде вірогідне закінчення війни цього року, то гривня втримає свої позиції десь близько 37 гривень за долар. А якщо будуть якісь невдачі, чи помилки в економічній політиці, популістські рішення, то гривня може продовжити девальвацію», – наголосив Савченко.

Раніше ми писали, що станом на 18 квітня на валютному ринку України долар та євро подешевшали.

Нагадаємо, що за результатами опитування керівників компаній, проведеного Національним банком у першому кварталі 2023 року, український бізнес, окрім будівництва та торгівлі, суттєво пом'якшив негативні очікування.

Источник материала
Поделиться сюжетом