Пузаті манекени та “почесний постачальник Кремля”: що вже виявила комісія у лаврі
Пузаті манекени та “почесний постачальник Кремля”: що вже виявила комісія у лаврі

Пузаті манекени та “почесний постачальник Кремля”: що вже виявила комісія у лаврі

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики продовжує огляд приміщень Києво-Печеської лаври, яка перебувала у тривалій оренді в УПЦ МП.

Нещодавно у Національному заповіднику оглянули Братський корпус на Ближніх печерах (корпус №44), який за час оренди УПЦ МП перетворився на “церковну лавку”.

Там були виявлено докази того, що орендатори імпортували продукцію з Росії, зокрема етикетки з написом “почетный поставщик Кремля” (почесний постачальник Кремля).

Фото: Facebook/Maxym Ostapenko

Комісія не виявила якихось вжитих протипожежних заходів з боку орендаторів, натомість встановила у приміщеннях нагромадження меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, церковної утварі, свічок, календарів, одягу та взуття тощо.

Знахідки, виявлені комісією, подекуди можуть вражати. Приміром, серед кравецького обладнання виявили манекени з животами.

Фото: МКІП

Крім того було встановлено, що двері XVIII століття використовувалися для кидання ножів у приміщенні охорони, яким користувалися УПЦ МП.

Після того, як комісія обстежила Братський корпус лаври на Ближніх печерах його опечатали.

Раніше , а саме галерею до Ближніх печер, дзвіницю на Ближніх печерах, вхід до галереї Ближніх печер. Експерти зафіксували численні порушення, які були задокументовані, зокрема фотодоказами.

Роботі комісії намагалися перешкодити представники УПЦ МП та невідомі люди. Пізніше Господарський суд Києва ухвалою  з прийняття-передання державного майна Києво-Печерської лаври до закінчення судового розгляду.

Теги по теме
УПЦ МП Религия
Источник материала
Поделиться сюжетом