19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СБУ оголосила нові підозр ексдепутатам Царьову, Святашу та Маркову
СБУ оголосила нові підозр ексдепутатам Царьову, Святашу та Маркову

СБУ оголосила нові підозр ексдепутатам Царьову, Святашу та Маркову

СБУ оголосила нові підозр ексдепутатам Царьову, Святашу та Маркову

Служба безпеки України повідомила про нові подозри трьом колишнім народним депутатам України від забороненої «Партії регіонів» Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України.

В спецслужбі повідомили, що зібрали  нові докази вини колишніх народних депутатів. Зокрема після повномасштабного вторгнення Росіїв Україну вони почали діяти в інтересах органів влади держави-агресора – налагодили співпрацю з представниками міністерства оборони РФ та повідомляли їм інформацію про ситуацію в Україні. Для цього використовували свої знайомства та зв’язки, здобуті під час політичної та підприємницької діяльності.

Так, Олег Царьов співпрацював з керівництвом міноборони РФ та «зливав» агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Також саме він  передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію Царьов отримав від ще одного «регіонала» – Дмитра Святаша.

Безпосередньо Святаш після 24 лютого 2022 року активно виступав на підтримку країни-агресора, за що кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини. Він також передавав росіянам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої «партійні» зв’язки на території Харківської області.

Ще один підозрюваний – колишній нардеп-регіонал Ігор Марков – регулярно виправдовував збройну агресію Росії - відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в ефірах центральних російських телеканалів.

Зараз Царьову, Святашу та Маркову  інкриміновано державну зраду, вчинену групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Маркову СБУ додатково кваліфікували злочинні дії ще за двома статтями Кримінального кодексу України – пропаганда війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За даними слідства, усі троє у 2014 і 2019 роках виїхали до Росії, де переховуючись від органів слідства. Досудове розслідування ще триває.

Источник материала
Поделиться сюжетом