"Уламки російських ракет зупинили дерева": подробиці нічного обстрілу Київського зоопарку
"Уламки російських ракет зупинили дерева": подробиці нічного обстрілу Київського зоопарку

"Уламки російських ракет зупинили дерева": подробиці нічного обстрілу Київського зоопарку

В столичному зоопарку розповіли, як пережили страшну ніч та відволікають тварин від переляку.

Київ пережив 8-му ракетну атаку ворога на місто з початку травня. Сили ППО збили шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр", які летіли на столицю. Вночі було добре чути роботу наших захисників. Уламки ворожих ракет впали на території Київського зоопарку.

Сайт ТСН.ua дізнавався, як пережили ворожий напад працівники та мешканці зоопарку.

Незважаючи на важку ніч, зоопарк розпочав свою роботу о 10:00. До цього часу правоохоронці вже зібрали всі уламки ворожих ракет, які потрапили на території Київського зоопарку, а також гілки дерев, які були потрощені падаючим металом.

"Зараз зоопарк працює у звичайному режимі. Дякуючи Богу, у нас на території росте багато міцних дерев, які прийняли на себе удари від уламків збитих російських ракет. Вони не долетіли до вольєрів з тваринами, а попадали в зеленій частині зоопарку. Завдяки цим старим каштанам у нас обійшлося без трагічних наслідків – всі приміщення цілі. Хоча тварини дуже сильно налякані. Ми вже провели другий за ранок детальний огляд наших вихованців та вольєрів", - розповів сайту ТСН.ua Кирило Трантін, директор Київського зоопарку.

Територію зоопарку співробітники прибрали ще о восьмій ранку, щоб вчасно відкритися для відвідувачів о 10 годині.

"Уламки ракет зібрали співробітники поліції, а поламані гілки дерев - наші працівники. До нас мають приїхати екологи аби оцінити збитки, які було завдано падінням уламків. Повалено чималі гілки дерев. Нам реально пощастило. Гілки захистили собою один із вольєрів з тваринами – просто його врятували. На територію зоопарку впав один великий уламок ракети та ще чотири середнього розміру", - розповідає Кирило Трантін.

Всі працівники зоопарку знаходилися на робочих місцях і за час війни добре знають, як саме працювати з тваринами, які налякані вибухами.

"Нам просто в цей раз дуже пощастило. Так, тварини налякані. Для них це як дві великі блискавки, плюс звукова хвиля, яка була дуже гучною та в рази потужнішою від блискавки. Наші сіаманги ночували на вулиці. О третій годині ночі доглядачі їх перевірили. Примати забилися в найтихіший куточок свого вольєру. Хоча, зазвичай там не сидять, а тут дуже налякалися вибухів. Аби тварини не стресували ми вже видаємо їм додаткові смаколики та підкормку. Для них вже збільшено об'єм гілкового корму, насіння, горішків. Даватимемо смачненьке усім, щоб відволікти від отриманого стресу", – розповідає директор зоопарку.

Раніше сайт ТСН.ua розповідав про наслідки ворожої ракетної атаки на Київ: що пошкодили у Дарницькому районі

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны