19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пенсії в Україні: чи нараховують виплати мешканцям ТОТ
Пенсії в Україні: чи нараховують виплати мешканцям ТОТ

Пенсії в Україні: чи нараховують виплати мешканцям ТОТ

Пенсії в Україні: чи нараховують виплати мешканцям ТОТ

Роз'яснення дали у ПФУ.

Через військову агресію Росії Україні тривають бойові дії, а частина населених пунктів опинилися у тимчасовій окупації. Деякі пенсіонери залишилися на тимчасово окупованій території (ТОТ). Голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус в інтерв'ю ТСН розповів, чи виплачують пенсії на ТОТ.

Він зазначив, що законом визначені два способи виплати пенсій: через установи уповноважених банків або національним оператором поштового зв'язку АТ «Укрпошта».

«Ми щомісяця готуємо виплатні документи. Згідно з графіком виплат, у щоденному режимі фінансуються кошти на виплату пенсій банкам та АТ «Укрпошта», – пояснив він.

За словами Капінуса, кошти, спрямовані для виплати пенсій одержувачам через установи уповноважених банків, зараховуються на рахунки пенсіонерів в повному розмірі, незалежно від того, де перебуває людина.

«Якщо пенсіонер, який отримував пенсію у відділенні поштового зв’язку або з доставкою додому, залишився  на тимчасово окупованій території чи на території, де ведуться активні бойові дії, у населених пунктах, де АТ «Укрпошта» не має можливості доставляти пенсію, – всі належні йому пенсійні кошти він зможе отримати, коли це стане можливим і безпечним: за вибором самого пенсіонера, або з рахунка, відкритого Пенсійним фондом України в АТ «Ощадбанк», або у листоноші», – сказав він.

За словами Капінуса, аби одержати кошти з рахунка, пенсіонеру потрібно буде особисто звернутися або до «Ощадбанку» та укласти з ним договір обслуговування банківського рахунка. Також пенсіонер може звернутись до ПФУ, щоб повідомити реквізити свого рахунку в іншому банку (у разі якщо він бажає перевести виплату з «Ощадбанку» на інший банк) чи поновити виплату на поштове відділення, після відновлення його роботи, чи перевести виплату на поштове відділення за іншою адресою проживання.

Як цьогорічна індексація вплинула на розміри пенсії, кому  і на скільки підвищили виплати, та хто може вийти на пенсію цього року, читайте в матеріалі Тетяни Кириленко «Пенсія-2023: кому саме, як і скільки» на ZN.UA.

Источник материала
Поделиться сюжетом