19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З мечем і драконом: Кетрін Винник та Іванна Сахно одягли вишиванки заради відновлення України
З мечем і драконом: Кетрін Винник та Іванна Сахно одягли вишиванки заради відновлення України

З мечем і драконом: Кетрін Винник та Іванна Сахно одягли вишиванки заради відновлення України

Кетрін Винник, Іванна Сахно та Андрій Шевченко одягнули вишиванки на честь свята. Цьому посприяла платформа United24, яка запускає новий проєкт на реконструкції однієї з українських шкіл.

Вишиванки для зірок відрізняються орнаментами, характерними для різних регіонів України – у їхньому створенні United24 допомогла компанія Etnodim.

Так, для французького сценариста Мішеля Хазанавічуса взяли орнамент із Волині, для астронавта Скотта Келлі – з вишитими зірками та небесними світилами. Кетрін Винник отримала вишиванку в стилі Галичини, звідки її бабуся і дідусь, а фронтмен Imagine Dragons Ден Рейнольдс приміряв сорочку з орнаментом, притаманним на рушниках Східного Поділля, але з драконами. Кантрі-співак Бред Пейслі отримав сорочку з бахромою в стилі творчості Олександра Саєнка. Шевченко отримав вишиванку з орнаментом Київського регіону з каштанами.

– У своїх колекціях ми поєднуємо традиційні орнаменти із символами новітньої України. Так давні українські традиції набувають нового звучання. Нам було цінно долучитися до створення вишиванок для людей, які підтримують Україну в найважчий час у її історії. Тепер ці вишиті сорочки поїдуть у різні країни: від Франції до Канади, від США до Англії, – заявили в Etnodim.

Кетрін Винник, Іванна Сахно та Андрій Шевченко одягли вишиванки, які будуть доступні в ще одному екземплярі – їх можна отримати за . Купити – неможливо. Потрібно зробити пожертву від $24 на відновлення школи в селі Бузова Київської області. Збір триває 18 травня до 1 червня, а кількість донатів не обмежена. Чим більше пожертв – тим більше шансів.

Платформа продовжує робити все для відновлення України навіть в умовах війни – нещодавно на медичну допомогу країні в рамках United24. Це було зроблено на тлі річниці платформи.

Источник материала
Поделиться сюжетом