Накопичувальної пенсії можуть не дочекатися: реформу відкладуть?
Накопичувальної пенсії можуть не дочекатися: реформу відкладуть?

Накопичувальної пенсії можуть не дочекатися: реформу відкладуть?

В Україні активно обговорюється запровадження накопичувальної пенсії, але поки що немає точного розуміння, коли все буде реалізовано. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що проведення такої реформи є складним завданням та схиляється до того, щоб не поспішати у цьому питанні. Про це він розповів в інтерв'ю Forbes.

Глава Міністерства фінансів зізнався, що до початку повномасштабної війни був прихильником пенсійної реформи та активно просував її. Наразі він "концептуально" підтримує введення накопичувальної пенсії. Водночас вважає, що реалізація реформи може виявитися надто складним завданням, оскільки в країні триває війна.

ПФУ. Фото: скрін youtube

"Є питання про час, коли це може бути імплементовано, враховуючи фокус на питаннях безпеки країни та досить високу інфляцію. Ми обережні з точки зору, чи будуть у нас ресурси на реформу найближчим часом", - зазначив Сергій Марченко.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Водночас голова Міністерства фінансів додав, що народні депутати мають вирішувати ухвалювати чи не ухвалювати зараз закон про пенсійну реформу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що для деяких українців змінили правила призначення пенсії: президент Зеленський підписав закон.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пільги на проїзд та оплату комуналки: ще одна категорія українців може отримати допомогу від держави.

Источник материала
Поделиться сюжетом