На українців чекає "неприємний сюрприз": експерти спрогнозували, чи зміниться курс долара влітку
На українців чекає "неприємний сюрприз": експерти спрогнозували, чи зміниться курс долара влітку

На українців чекає "неприємний сюрприз": експерти спрогнозували, чи зміниться курс долара влітку

Експерти спрогнозували, чи чекати українцям зміни курсу долара.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє "biz.today.ua".

За останні кілька місяців курс долара в Україні залишається стабільним. Проте вже на початку літа ситуація може змінитись. Експерти вважають, що на тлі змін із оподаткуванням пального, американська валюта почне дорожчати.

Зокрема, за словами економічного експерта Бориса Кушнірука, при подорожчанні пального може скоротитися на нього попит і, відповідно, попит на валюту, необхідну для покупки. При цьому він уточнив, що вартість долара може зрости, якщо Нацбанк відпустить курс, як це було зумовлено з МВФ.

Курс валют в Україні

Отже, зменшення попиту на валюту також вплине на курс, але все ж таки пріоритетним фактором буде рішення НБУ. Таким чином, саме від регулятора залежатиме, наскільки знеціниться готівкова гривня щодо долара.

Так, при плановій девальвації курс влітку знизиться на 3-5%, проте показники можуть бути вищими. Якщо девальвація відбудеться пізніше, то курс долара залишається в сьогоднішньому діапазоні.

Тим часом банкір Сергій Фурс висловив думку, що найбільша вартість валюти в найближчий місяць залежатиме від макрофінансової допомоги Україні від країн-партнерів. За його словами експерт, навіть якщо "зернову угоду" не буде продовжено, значних змін курсу долара це за собою не спричинить.

Слід зазначити, що на середу, 17 травня, готівковий долар у банках України можна продати в середньому за 37,30 грн/долар, а купити за 37,70 грн.

В обмінниках купують долар США в середньому 37,46 гривні, а продають за 37,58 гривні.

Нагадаємо, Гривня зміцнилася на 12%: аналітик назвав причину падіння курсу долара та євро в Україні

Теги по теме
курс валют курс доллара курс гривны
Источник материала
Поделиться сюжетом