Ти записався добровольцем в Російський добровольчий корпус чи Легіон свободи Росії?
Ти записався добровольцем в Російський добровольчий корпус чи Легіон свободи Росії?

Ти записався добровольцем в Російський добровольчий корпус чи Легіон свободи Росії?

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу дзвонить Володимиру Путіну: "Я повинен повідомити вам, пане президенте, що російські війська почали наступ". "Вітаю міністре", - відповів глава Кремля. Але Шойгу знову каже: "Однак у нас є проблема. Ці російські війська почали наступ на наш Білгород". Ось так приблизно велася така розмова кілька днів тому. Російський добровольчий корпус (РДК) і Легіон Свободи Росії (ЛСР) розпочали військову операцію зі звільнення Росії від режиму Володимира Путіна.

Усі бійці цих військових формувань є етнічними росіянами – громадянами Російської Федерації. Правда, наступ вони здійснювали з території України, але всі завдання свого військового входження на територію російської Бєлгородської області вони планували самостійно в рамках відносно невеликих оперативних можливостей, оскільки вони ще не численні і не мають якусь кількість бронетехніки. Проте РДК і ЛСР захопили кілька сіл біля міста Грайворон і встановили на деякий час там свій контроль. Після входження штурмових формувань антикремлівських збройних організацій ЛСР і РДК російські чиновники терміново ініціювали евакуацію складу ядерних боєприпасів Бєлгород-22 у прикордонній з Україною Білгородській області.

Офіційна Москва була шокована і мовчала майже півдня. Після цього виступив речник Кремля Дмитро Пєсков, який заявив, що "атака на прикордонний з Росією регіон Білгорода ще раз підтверджує, що українські бойовики продовжують свою діяльність проти нашої країни". Схоже, речник Кремля не дивився відео публічного звернення керівництва РДК і ЛСР до російського народу. Як етнічні росіяни та громадяни Російської Федерації вони закликали широкі народні маси нарешті оцінити агресивну війну, розв’язану Кремлем проти України. Боротьба за демократичну Росію не може бути тільки на словах, тому вони закликали жителів РФ приєднатися до організованого військового опору кремлівському режиму.

Москва одразу хотіла все перенести на дії української армії, але офіційний Київ дистанціювався від участі українських військових у цій військовій операції. Московському уряду і губернатору області довелося евакуювати частину місцевого населення, що вони намагалися офіційно спростувати, а наступного дня речник російського Міноборони генерал Конашенков оголосив, що всі військові частини РДК і ЛСР знищено, 70 осіб вбито, кілька десятків потрапили в полон і нібито перебувають під слідством і надають показання ФСБ. Однак РДК і ЛСР заявили, що знищили одну мотострілецьку роту ЗС РФ (за штатним складом 150 бійців в роті), а самі мають військові втрати, які не впливають на їх загальну боєздатність. Зауважимо, що Конашенков, а також глава Вагнера Пригожин офіційно декілька разів оголошували про захоплення Бахмута, але це було далеким від істини. Тепер російські війська зайняли всі будівельні споруди цього міста, але потрапили в лещата української армії, яка зайняла всі височини навколо міста і стискує напів кільце з двох сторін. Також з Конашенкова неодноразово насміхалися міжнародні журналісти, які стежать за війною, як "героїчна російська армія" знищує американські HIMARS. Якщо підсумувати всі дані Конашенкова, то на передовій американських ракетних систем уже знищено 70, а Україна їх отримала трохи більше 20. Кілька тижнів тому Міністерство оборони України на пряме запитання журналістів чи були вражені російськими ракетами HIMARS, відповіло, що жодна.

Проникнення на Білгородщину російських добровольців викликало "велике занепокоєння", сказав Пєсков, додавши, що президент Росії Володимир Путін не буде через це скликати позачергове засідання РНБО. Але відомо, що це буде на порядку денному чергового засідання, що заплановане буквально за кілька днів. Речник Кремля не повідомив подробиць про кількість нападників на російську інфраструктуру Грайворонщини, зазначивши, що надалі це буде питання до силовиків.

Загалом, це новий поворот у ході російського вторгнення в Україну. Не зважаючи на колосальний тиск кремлівської пропаганди та російських спецслужб, російському народу пропонують могутню альтернативу підтримці агресивної війни проти незалежної сусідньої країни. Дні путінського режиму будуть злічені відносно швидко і кожен чесний громадянин Росії може зайняти активну позицію проти бездумної політики агресії та шовінізму та стати солдатом РДК чи ЛСР.

"Якщо ви подивитеся на те, як все насправді – цифри, ситуація загалом і те, що НАТО неохоче посилає свої війська в Україну, то ви чітко побачите, що бідолашні українці не зможуть досягти перемоги на полі бою", – заявив Віктор Орбан, виступаючи на публічній дискусії на Катарському економічному форумі в Досі. Прем'єр-міністр Угорщини продовжує пропагувати наративи Кремля, а його міністр закордонних справ Сіярто наклав вето Будапешта на європейську військову допомогу Україні в розмірі півмільярда євро. Було пояснення позиції Будапешта, що Україна нібито несправедливо ввела санкції проти відомого угорського банку OTP, який фінансує російську військову промисловість у РФ. Приховані друзі Путіна і Кремля, Орбан і Сіярто виконують завдання, які ставить Москва, і це вже стає трохи нестерпно з точки зору солідарності європейської політики. Можливо, офіційний Будапешт нарешті зрозуміє, що українці не бідолашні, вони просто вільнолюбний народ, а от Віктор Орбан виглядає справді бідолашним політиком.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
Источник материала
Поделиться сюжетом