У Бахмуті тривають бої, росіяни без успіху наступали в районі Авдіївки та Мар’їнки: ISW про Донбас
У Бахмуті тривають бої, росіяни без успіху наступали в районі Авдіївки та Мар’їнки: ISW про Донбас

У Бахмуті тривають бої, росіяни без успіху наступали в районі Авдіївки та Мар’їнки: ISW про Донбас

Нібито окупанти переключили увагу на трасу Т0504 Часів Яр-Бахмут.

На флангах Бахмутана Донеччині тривають важкі бої. Російські окупаційні війська провели невдалі наступальні дії на північ від Донецька в районі Авдіївки та Новокалинового, а також біля Красногорівки та біля Мар’їнки.

Про ситуацію на Донбасі розповіли аналітики Інституту вивчення війни у новому звіті. 

З посиланням на український Генштаб в ISW повідомляють, що війська РФ провели невдалі наступальні дії в напрямку Бахмута та Іванівського. Тим часом один російський блогер заявив, що окупанти переключили увагу на трасу Т0504 Часів Яр-Бахмут і О0506 Хромове-Бахмут. З його слів, росіяни намагаються захопити Іванівське та Хромове.

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 травня, показують, що росіяни незначно просунулися до вулиці Поліграфічної в Мар’їнці. Стверджується, що українські війська можуть утримувати позиції на південь від Авдіївки поблизу Опитного.

Нагадаємо, представник Нацгвардії полковник Микола Уршалович повідомив, щоукраїнські захисники мають успіхи на північному та південному флангах Бахмута.Нацгвардійці на Бахмутському напрямку продовжують вести повітряну та радіоелектронну розвідку, щоб виявляти райони скупчення ворожої живої сили та техніки. Також захисники знищують радіолокаційні станції та засоби радіоелектронної боротьби окупантів.

Тим часом ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин заявив, що його ПВК почало вихід із Бахмута. Мовляв, "Вагнер" передає свої позиції регулярній армії РФ. З українського міста бойовики нібито мають намір повністю вийти з міста до червня.

  • У Повітряних силах розповіли про кількість збитих вночі ракет і дронів, а також цілі росіян
  • Росія масовано атакувала Дніпропетровську область ракетами та дронами: що відомо
  • Половина з них вважалися зниклими: що відомо про повернення понад сотні українських захисників із полону РФ
Источник материала
Поделиться сюжетом