Григорій Козловський: перемога футболістів ФК "Рух" серед юнацьких команд — наступний щабель до Ліги Чемпіонів
Григорій Козловський: перемога футболістів ФК "Рух" серед юнацьких команд — наступний щабель до Ліги Чемпіонів

Григорій Козловський: перемога футболістів ФК "Рух" серед юнацьких команд — наступний щабель до Ліги Чемпіонів

Футбольна команда "Рух" U-19 стала чемпіоном України серед юнацьких команд, обігравши на виїзді одеський «Чорноморець» U-19. "Жовто-чорні" другий сезон поспіль стали чемпіонами України серед молодіжних команд.

Засновник ФК «Рух» та відомий львівський бізнесмен та меценат Григорій Петрович Козловський привітав "жовто-чорну" родину з цим досягненням і відзначив не лише сильну гру спортсменів, а й внесок тренерського штабу в це чемпіонство.

«Хотів би висловити глибокі слова подяки двом тренерським штабам! Насамперед Віталію Пономарьову, який три роки створював цю команду, який виховав цих футболістів, який минулого року став переможцем Чемпіонату України та дійшов до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА! І цього сезону продовжив чемпіонський шлях!», — зазначив Григорій Петрович Козловський.

Тренерський штаб на чолі з Михайлом Дячуком-Ставицьким зумів довести все до логічного завершення та у ролі головного тренера юнацької команди привів її до чемпіонства.

Ця перемога – високе досягнення для такої юної команди, особливо з огляду на те, що головна українська команда «Динамо» не може похвалитися такими успіхами, а молодіжна не лише виграла 1/8 фіналу у Лізі чемпіонів, а й стала чемпіоном України серед команд U-19.

"Рух" U-19 встановив унікальний рекорд, пройшовши серії у 40 матчів без поразок у Чемпіонаті України. Цього сезону «жовто-чорні» перемагали і «Динамо» U-19, і «Шахтар» U-19.

Гості зі Львова традиційно від початку поєдинку взяли м'яч під свій контроль. У перші хвилини у львів'ян непогано виходив пресинг. На 35-й хвилині гри "рухівці" таки досягли свого: відібравши м'яч на правому фланзі, швидко перевели його до Теслюка, той переадресував його на Столярчука, Андрій же фактично вивів віч-на-віч з голкіпером Непейпієва, який не залишив шансів воротареві. Чорноморця" – 0:1.

Другий тайм проходив за тим самим сценарієм: перевага львівської команди та спроби загострень біля воріт "Чорноморця". Вже до закінчення компенсованого часу захисник «жовто-чорних» Андрій Кітела впевненим ударом із пенальті встановив остаточний рахунок гри – 2:0 на користь львівської команди. "Жовто-чорні" перемогли з рахунком 2:0 та за тур до закінчення молодіжної ліги стали чемпіонами України!

Після тріумфу жовто-чорних на одеському полі почесний президент Руху Григорій Петрович Козловський поділився власними думками про історію успіху ФК "Рух". Засновник «жовто-чорних» розповів, що торік, коли «рухівці» стали чемпіонами, було багато розмов, що чемпіонат був неповноцінним, і чемпіонство львів'ян випадковість. Однак після цього відбулася зміна поколінь – цього сезону в команду прийшли нові гравці і ФК «Рух» знову стали чемпіонами України. І вже у повноцінному чемпіонаті за тур до його завершення!

Академія футболу ФК «Рух», без перебільшення, є унікальним явищем у спортивному житті України, особливо в умовах війни. Академія, заснована і за постійної підтримки Григорія Петровича Козловського, має висококласну інфраструктуру. Зокрема, спортивний комплекс на околиці Львова неподалік Винниківського озера включає цілих вісім тренувальних полів останнього покоління: три поля із штучним покриттям, п'ять – із гібридним, а також спортзал. Тут фактично 24/7 працює необхідна інфраструктура для пошуку та підтримки футболістів, їхньої подальшої профпідготовки та всебічного розвитку.

Источник материала
Поделиться сюжетом