На Закарптя випустили на волю лісового кота, якого діти тримали у клітці
На Закарптя випустили на волю лісового кота, якого діти тримали у клітці

На Закарптя випустили на волю лісового кота, якого діти тримали у клітці

У Синевирській Поляні на Закарпатті було випущено на волю лісового кота. Його утримували у клітці місцеві діти, у яких тварину викупив власник екопарку «Долина вовків» Юрій Тюх. Про це повідомляє Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

– Лісовий кіт, дикий кіт, в Україні дуже рідкісний! Обробив від кліщів, нагодував та випустив у дику природу, на територію НВП Синевір, – розповів Юрій.

Дикий лісовий кіт зовні нагадує домашню кішку. У нього сіра вовна з поздовжніми смугами вздовж хребта та невеликими поперечними смугами з обох боків. У всіх лісових кішок трикутні вуха, довгі вібриси (вуси та волоски біля очей, органи відчуттів), потужні лапи, довгі пазурі. Лісові кішки здебільшого ведуть нічний спосіб життя. Вдень вони відпочивають у затишному місці і лише надвечір виходять на полювання. На полювання виходять за дві години до заходу сонця і за дві години перед світанком. У основу раціону входять дрібні гризуни, птахи, комахи, змії, а й у прибережних жителів ще й риба. В Україні їхня карпатська популяція сягає чисельності 300–400 особин, у Поділлі — кілька десятків особин. Є поодинокі особини у плавнях Дунаю та Дністра. Загальна кількість оцінюється у 400-500 особин.

Теги по теме
Закарпатье Животные
Источник материала
Поделиться сюжетом