19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишній мер Глухова вирощує коноплі, дозріває перший врожай
Колишній мер Глухова вирощує коноплі, дозріває перший врожай

Колишній мер Глухова вирощує коноплі, дозріває перший врожай

Колишній мер Глухова Сумської області Мішель Терещенко показав результати роботи першого в Україні індустріального парку, який спеціалізується на вирощуванні технічних конопель. Про це він сам написав у Facebook та опублікував фото на тлі конопляного поля. Ці рослини будуть використовувати для виробництва текстильного волокна.

- Гарний початок для Ma'Rijany Hemp індустріального парку, - написав Терещенко.

Терещенко анонсував створення індустріального парку на Житомирщині у лютому цього року. Обласна адміністрація погодилася сприяти цьому проєкту. Наприкінці березня Терещенко уклав перший контракт на виробництво конопель для текстильного волокна з компанією Champs-Elysees, яка обробляє 10 000 га землі на Житомирщині. Наразі індустріальний парк у селі Рижани має площу понад 30 га, і буде розширений до 850 га у 2024 році та до 1250 га у 2025-му.

Мішель Терещенко - нащадок відомої династії українських підприємців та меценатів, був обраний мером Глухова 2015 року. Він намагався налагодити виробництво технічних конопель та льону у Глухові, розвивав інститут луб'яних культур, який є у місті. Проте у 2018 році Терещенко продав свій бізнес з вирощування льону та конопель бельгійському партнеру. Водночас він заявляв, що інвестував у виробництво 1,5 млн євро.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом