В Украї масово розквітають лавандові та трояндові поля
В Украї масово розквітають лавандові та трояндові поля

В Украї масово розквітають лавандові та трояндові поля

Поблизу Перечина на Закарпатті починає квітнути Лавандова гора. Хоча пік цвітіння лаванди буде через кілька тижнів, але туристи вже можуть помилуватися квітами та вдихнути неймовірні аромати. Про це йдеться на Facebook-сторінці фермерського господарства.

 Фермерське господарство "Лавандова гора" у Перечині - це 8 га фіолетової краси, яка п’янить своїм виглядом та ароматом. Відкрилась ця локація тільки в 2020 році, досвід вирощування такого поля переймали в Болгарії, Словенії, Хорватії та Італії. Довго вирішувалося, який саме вид цієї квітки (а їх є понад 20) вирощувати. Тепер "Лавандова гора" - це прихисток для 7 га лаванди вузьколистої та 1 га троянди даманської, яка вже квітне.

Окрім того, лавандове поле площею 10 гектарів розпочинає квітнути на Буковині. Запашну траву висадили восени 2020 року у селі Білівці місцеві підприємці. Зараз вона саме розпочинає період свого цвітіння.  У міській раді кажуть, що відкриття лавандового поля відбудеться 18 червня. Також там запрацює перший в Україні завод з переробки лаванди, де виготовлятимуть цінну олію. Її використовують у парфумерії та медицині.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от LavandovaGora_official (@lavandovagora_official)

 

 

Теги по теме
Закарпатье Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом