В Україні зміниться процедура перереєстрації авто: триватиме до 25 хвилин
В Україні зміниться процедура перереєстрації авто: триватиме до 25 хвилин

В Україні зміниться процедура перереєстрації авто: триватиме до 25 хвилин

Разом із реформуванням системи складання іспитів на водійське посвідчення та змінами у процедурі проходження техогляду машини незабаром на українців чекає оновлення процедури перереєстрації транспортних засобів. Її зроблять зручнішою та швидшою.

Що саме зміниться, пояснив українським водіям заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий. Він повідомив, що проходження експертного дослідження транспортних засобів під час реєстрації та перереєстрації стане у більшості випадків необов’язковим.

Виняток із цього правила становитимуть тільки ввезені з-за кордону вживані авто, які реєструються вперше. Їх обов’язково мають оглянути фахівці.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України. Вона набуде чинності з дня опублікування, однак наразі цього ще не сталось. Коли ж почнуть діяти вказані зміни, тривалість перереєстрації складатиме всього близько 25 хвилин. Щоби здійснити її, власнику ТЗ потрібно буде:

  • отримати талон е-запису на отримання послуг в сервісному центрі МВС на конкретно визначену дату й час – зробити це можна онлайн або очно через термінал;
  • надати необхідний для перереєстрації пакет документів;
  • отримати послугу в адміністратора сервісного центру МВС.

Якщо продавець або покупець авто забажають, вони зможуть провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього. В такому разі вони отримають висновок Експертної служби МВС або іншої державної спеціалізованої установи, що проводить судово-експертну діяльність і яка має кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями. Строк дії такого документу становить 10 днів.

За словами Драп’ятого процедуру вирішили спростити, оскільки здебільшого потреби проводити дослідження машини немає. Більшість порушень, які виявили у 2022 році та у першій половині 2023 року, насамперед підроблені або замінені ідентифікаційні номери двигуна чи шасі, стосувались вперше ввезених з-за кордону вживаних автомобілів. Тому для них такий огляд вирішили зберегти.

Підписуйтесь на канали OBOZREVATEL в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны