У Києві помітили лосеня на стадіоні: експерт пояснив, чи потрібна допомога тварині
У Києві помітили лосеня на стадіоні: експерт пояснив, чи потрібна допомога тварині

У Києві помітили лосеня на стадіоні: експерт пояснив, чи потрібна допомога тварині

Тварину не можна забирати від матері, бо молоко лося неможливо замінити.

Cьогодні зранку, 19 червня, у Києві в парку Партизанської слави місцеві мешканці помітили маленьке лосеня, яке відпочивало просто на стадіоні в Дарницькому районі.

Стурбовані мешканці кажуть, що викликали на місце ветеринарів, щоб оглянути тварину. На їхню думку, тварина швидко дихає, нервує. Люди також гадають – хлопчик це, чи дівчинка.

У Київському зоопарку проглянули відео, яке розповсюдили у соціальних мережах, і повідомили в коментарі ТСН.ua, що не потрібно зараз турбувати тварину.

"Навіщо викликати ветеринарів? Не потрібно чіпати тварину – нехай бігає собі. Його не потрібно чіпати і люди повинні це знати. Лосі занесені до Червоної книги України. Зараз триває міграція цих тварин. Лосенятко знає, куди йому йти далі. Якщо є малюк, то десь поруч є його мама. Вона десь поруч у лісі. Його зараз не потрібно чіпати. Єдина проблема – його може збити машина, таке, на жаль, часто трапляється. Але якщо поруч нікого не збивали, то мама лосеняти десь поруч", – розповів гендиректор Київського зоопарку Кирило Трантін.

Він додав – якщо відібрати лосеня від мами, то малюк просто не виживе. Скільки вже до зоопарку не привозили лосенят – вони гинуть. Лосине молоко неможливо замінити іншим чи якось його повторити. Інколи лосенят вдається вигодувати лісівникам, але це дуже велика рідкість.

  • Прихистити, поки не знайдуться господарі: переповнені притулки просять забрати врятованих тварин, але є умови
  • Свічки за упокій: у Києві мама учнів каже, що вчителька переслідує її через звільнення зі школи (відео)
  • "Просто жахіття, як у тюрмі": який вигляд має укриття в Києві, де хотіли купити барабани і сковорідки (фото, відео)
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны