19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ПАРЄ підтримує повне недопущення спортсменів РФ та Білорусі до Олімпіади
ПАРЄ підтримує повне недопущення спортсменів РФ та Білорусі до Олімпіади

ПАРЄ підтримує повне недопущення спортсменів РФ та Білорусі до Олімпіади

ПАРЄ ухвалила резолюцію із рекомендацією Міжнародному олімпійському комітету не допустити російських та білоруських атлетів на Олімпійські та Паралімпійські ігри у Парижі навіть під нейтральним прапором.

Про це повідомила член української делегації в ПАРЄ, народна депутатка від Слуги народу

За відповідне рішення проголосувало 71 членів ПАРЄ, 4 висловилися “проти”.

У документі зазначається, що Асамблея вважає, що участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх у нинішніх умовах є немислимою, буде використана як інструмент пропаганди та де-факто унеможливить участь інших спортсменів, зокрема й українських.

ПАРЄ додає, що відсутність відповідної суворої заборони спонукатиме росіян повірити, що світ ладен підтримувати зв’язки з РФ, незважаючи на її військову агресію проти України.

Асамблея наголошує, що відповідним недопущенням спортсменів держав-агресорів МОК показав би свою прихильність цінностям Олімпійських ігор, сприяв би пошуку мирних шляхів вирішення конфліктів і надіслав би чіткий сигнал російському та білоруському урядам, що їхні дії мають наслідки і що міжнародне співтовариство солідарне з Україною.

Документ містить рішучий заклик до МОК та його спортивних органів заборонити участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Парижі, а також у всіх інших великих спортивних заходах, поки продовжується війна проти України.

Теги по теме
Россия Беларусь ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом