Збірна України на останніх хвилинах втратила перемогу над Іспанією на молодіжному Євро-2023
Збірна України на останніх хвилинах втратила перемогу над Іспанією на молодіжному Євро-2023

Збірна України на останніх хвилинах втратила перемогу над Іспанією на молодіжному Євро-2023

Команда Руслана Ротаня посіла друге місце у своїй групі та продовжить боротьбу в плейоф.

Молодіжна збірна України (U-21) зіграла внічию проти команди Іспанії в заключному матчі групового етапу фінального турніру Євро-2023. Поєдинок на стадіоні "Джулешті" в румунському Бухаресті завершився з рахунком 2:2.

Команда Руслана Ротаня вийшла вперед на 43-й хвилині. Олександр Назаренко на швидкості протягнув м'яч правим флангом і виконав подачу до центру штрафного майданчика на голову Богдану В'юннику, а той пробив під поперечину.

На самому старті другого тайму іспанці відігралися. На 49-й хвилині Олександр Сирота намагався вибити м'яч після прострілу Родріго Рікельме з лівого флангу, але влучив у Івана Желізка, від якого м'яч відлетів у ворота.

Варто зазначити, що обидві збірні за тур до кінця групового етапу забезпечили собі вихід до плейоф турніру, набравши по 6 очок у стартових двох турах.

Тому в очному протистоянні Україна та Іспанія визначили переможця квартету B. Першу сходинку завдяки кращій різниці забитих і пропущених голів посіли іспанці. "Синьо-жовті" ж фінішували на другому місці.

У паралельному поєдинку 3-го туру групи B зіграли Хорватія та Румунія, які достроково втратили шанси вийти до плейоф.

Раніше команда Ротаня на континентальній першості перемогла Хорватію (2:0) та вирвала перемогу над Румунією (0:1). Своєю чергою, збірна Іспанії здобула розгромну перемогу над румунами (0:3) та мінімально обіграла хорватів (1:0).

  • Фінальна частина Євро-2023 (U-21) триватиме до 8 липня в Грузії та Румунії. У чвертьфіналі українці зустрінуться зі збірною, яка посяде першу або другу сходинку квартету D.
  • Три найкращі команди Євро-2023 (крім Франції та Англії) отримають путівки на Олімпійські ігри 2024 року.

Іспанія – Україна: онлайн-трансляція матчу молодіжного Євро-2023 (відео)

Румунія звинуватила збірну України в порушенні регламенту ФІФА на молодіжному Євро-2023

Молодіжне Євро-2023 з футболу: групи і турнірні таблиці

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны